3 načina da poboljšate ten

0

Crvenilo, tamne mrlje i problemi sa hiperpigmentacijom mogu “postarati” izgled vaše kože i do 15 godina. Spriječite ove probleme uz sledeća tri savjeta.

 

Budite nježni prema svojoj koži

Izbjegavajte jake pilinge i grubo sušenje peškirom koji mogu izazvati iritaciju od koje će koža izgledati starije. I, kada vam uraste dlaka ili vam se zapuše pore – nemojte ih dirati! Većina žena se “okomi” na lice ne shvatajući da tako izazivaju postupalnu pigmentaciju i stvaraju ožiljke.

 

Držite se podalje od dima

Hemikalije iz cigareta dospijevaju u vaš krvotok te nalaze put i do vaše kože, dajući joj blijedi i prljavi izgled. Čak i ako ne pušite, sjedenje u zadimljenoj prostoriji izlaže vašu kožu pomenutim hemikalijama koje izazivaju i diskoloraciju.

 

Zaštitni faktor

Čuli ste je milion puta, ali da li ste shvatili poruku? Uopšte nije bitno da li se idete sunčati ili ne – MORATE nanijeti kremu ili losion za zaštitu od sunca, jer će oni spriječiti pojavu pjega i vidljivih kapilara na licu. Oštećenja izazvana sunčevim zračenjem možete dobiti i ako boravite samo tri minute na suncu, a ona su toliko ozbiljna da mogu izazvati i rak kože.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info