Napravite domaću masku protiv akni

4

Vjerovatno ne postoji osoba koja nije bar jednom imala akne i bila očajna zbog toga! Da li su nastale usljed jačeg lučenja hormona ili nečeg drugog, svi ćemo se složiti da su one veoma neugodne. Pitate se, kako ih se riješiti? Iskreno, jedan od tretmana za koji smo saznali da je najučinkovitiji je maska za dubinsko čišćenje lica. Jedna od najboljih koje možete naći na našem tržištu je Vichy NormaDerm Tri-Activ Mask. Međutim, nije baš jeftina.

Ipak, imamo rješenje. Napravite domaću masku protiv akni!

Najbolje od svega jeste što je ovu masku lako i brzo napraviti, a neće vas ni puno koštati. U 99% proizvoda koji se tiču čišćenja lica, jedan od glavnih sastojaka je salicilna kiselina. Međutim, ona je i jedan od sastojaka aspirina. Upravo zbog toga ćete ga i koristiti za pravljenje ove maske. Osim njega, potreban vam je i med, zbog hidratacije. Umjesto vode možete koristiti zeleni čaj (nije obavezno), jer on sadrži antioksidanse koji će dodatno očistiti kožu. Dakle, potrebno vam je:

  • 4 tablete aspirina
  • 15 mililitata tople vode (ili zelenog čaja)
  • 15 mililitara toplog meda

 

U zdjelu ubacite aspirin te preko njega prelijte vodu. Gnječite ga dok se ne pretvori u pastu. Dodajte med i miješajte dok mješavina ne postane glatka. Operite lice i nanesite masku te je ostavite da odstoji 10 do 12 minuta. Nakon toga isperite lice toplom vodom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info