Budite uvijek mladi i svježi

0

S obzirom na to da imamo mnogo obaveza, često se desi i da zaboravimo da trebamo malo usporiti. Moramo imati na umu da brz tempo života ima i svoje mane, a jedna od njih je i brže starenje. Starenje je sasvim normalan proces, ali ako se ono može ubrzati, da li se može i na koji način usporiti? Da, može i to bez upotrebe šminke. Efekti starenja se mogu ublažiti, a donosimo vam par savjeta kako da to i postignete.

 

Voda

Oko 60% težine našeg tijela se sastoji od vode, a ona je glavna hemijska komponenta koja se nalazi u organizmu. Za njegovo normalno funkcionisanje je potrebno da pijemo što više vode (minimalno dvije litre dnevno). Na ovaj način vraćamo i mladalački izgled našoj koži, jer je voda hidratizira i čini elastičnijom.

 

Sunce

Koliko ga god obožavali, moramo se od njega zaštititi. Obavezno koristite kremu ili losion za sunčanje sa visokim zaštitnim faktorom, jer će oni usporiti rano starenje kože, a spriječiće i pojavu raka. Oči obavezno zaštitite sunčanim naočalima.

 

Hrana

Hranite se zdravo, jer način ishrane ima veoma veliki uticaj na izgled vaše kože. Konzumirajte voće i povrće svaki dan, kao dodatak glavnom obroku ili kao glavni obrok. Hrana ima svoju svrhu: sa svakim zalogajem stvaramo svoj izgled i način na koji se osjećamo.

 

Spavanje

Ako nedovoljno spavate duži period, umor će početi da utiče na svaki dio vašeg života. Koža se obnavlja tokom spavanja, a preporučuje se da spavate bar sedam sati dnevno. Na ovaj način ćete se buditi odmorni i svježi.

 

Pušenje

Ova nezgodna navika utiče na sve vidove vašeg zdravlja. Prestanite pušiti i već nakon nekoliko nedjelja ćete se osjećati bolje. O izgledu kože da i ne pričamo.

 

Čišćenje lica

Koliko god bili umorni ili pospani, uvijek operite lice i skinite šminku prije odlaska na spavanje. Čista koža sprečava pojavu upalnih procesa koji mogu dovesti do ozbiljnih kožnih oboljenja.

 

Smijeh

Smijeh je zdrav! Čak i u najtežim danima, potrebno je da se smijete i razmišljate pozitivno. Ovo ima ogroman uticaj na vaše emotivno stanje, a ljudi obično kažu i da nas smijeh čini dugovječnima.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info