6 koraka koji će vam pomoći da zaspite ranije

0

Brojanje ovaca ne pomaže? Ako se redovno borite za zaspite, možda je krivac i vaš način života. Praveći nekoliko malih promjena u vašem svakodnevnom stilu života, bićete u mogućnosti da veoma brzo zaspite, čim legnete, a ujutro vam neće trebati sedam šolja kafe da se probudite. Donosimo par savjeta kako da to i postignete.

Pripremite se za jutro


Biranjem odjeće i pripremanjem svih drugih stvari koje će vam smanjiti trajanje jutarnjeg “rituala” pomoći će vam da lakše zaspite, jer vam ove stvari neće biti na pameti.

Spavajte u isto vrijeme


Vaše tijelo ima prirodni ritam, ali se on može poremetiti ukoliko ne spavate u prilično dosljedno vrijeme. Idite na spavanje otprilike u isto vrijeme svake noći te će se vaš biološki sat na taj način stabilizovati.

Mali ekrani


Klonite se televizora, laptopa, mobilnog telefona i svih drugih ekrana bar sat vremena prije spavanja. To će vam pomoći da odmorite oči, “rasteretite” um i dospijete u stanje relaksacije.

Relaksacija


Zamijenite vrijeme koje provodite ispred malih ekrana nekim od opuštajućih, noćnih rituala. Nebitno da li je to topla kupka, par vježbi umirujuće joge ili poglavlje knjige, redovno upražnjavanje ove rutine će vašem tijelu dati signal da je vrijeme za spavanje.

Pijte čaj


Jedan od najlakših načina da poboljšate spavanje? Preskočite kofein poslije ručka te pijuckajte čaj od kamilice nakon večere. Takođe, možete kupiti i neke čajeve koji su baš napravljeni da ljudima pomognu da zaspu.

Brinite sutra


Ako vas svakodnevne brige i problemi drže budnima, učinite sve što je u vašoj moći da o njima brinete sutra. Ne možete prestati da mislite na stvari koje trebate uraditi? Napišite ih na list papira te prođite kroz njih sledeće jutro.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info