5 načina da dekorišete prostor iznad kreveta

0

Uzglavlja mogu poslužiti i kao glavna tačka vaše spavaće sobe koja će povećati prostor, ako ne i poduplati. Ipak, ono što ograničava njihovu široku primjenu su visoke cijene. Ali, ako želite da dekorišete prostor iznad kreveta, a ne želite tradicionalno uzglavlje, razmotrite neku od sledećih kreativnih alternativa od kojih većinu možete naći u kući.

 

Umjetničko djelo

Umjetničko djelo iznad kreveta, koje i sami možete napraviti, podsjeća na zapetljano metalno uzglavlje, s razlikom što je ovaj interesanti komad napravljen od drveta i ofarban bijelom bojom. Upotrijebite maštu i uspjeh neće izostati.

 

Teške tkanine

Imate komade tkanine koji vam nisu ni za šta potrebni ili staru tapiseriju? Prebacite ih preko okvira kreveta te je vežite drugim tkaninama ili trakama od tkanine.

 

Paravan od pruća

Ovaj paravan dodaje visinu i teksturu vašoj spavaćoj sobi, zahvaljujući svojim naizmjenično prepletenim uzorcima. Ovakvo nešto, doduše vjerovatno ne plave boje, možete pronaći u radnjama koje se bave izradom “pletenog” namještaja i detalja od pruća.

 

Kolor bloking slikarsko platno

Okačite slikarsko platno, u odvažnim nijansama, iznad kreveta te ćete na taj način dobiti modernu spavaću sobu. Tamno žuta, svijetlo plava, narandžasta – koja god nijansa vam se sviđa.

 

Starinska zavjesa

Dekorišite i dječiju sobu. Prostor iznad kreveta prekrijte starinskom zavjesom koja će sobi dati neodoljivi šarm i eleganciju.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info