4 načina da brzo osušite lak za nokte

0

Vjerovatno ništa ne može toliko izbaciti iz takta kao kad žurite, a morate čekati da vam se osuše nokti. Srećom, postoji nekoliko načina na koje ovaj proces možete ubrzati. Donosimo vam četiri najpraktičnija.

 

Koristite fen

U frizerskom salonu, frizerka će vam kosu osušiti fenom, a vi ga možete upotrijebiti da osušite nokte. Ipak, postoji mala tajna – nokte ćete osušiti hladnim vazduhom. Većina fenova ima opciju “hladnog duvanja” pa je potrebno da fen podesite na isto. Vreli vazduh vam neće učiniti uslugu, jer toplota ne dozvoljava sušenje laka. PS: Ne približavajte fen previše blizu.

 

Zaledite nokte

Prije nego počnete sa lakiranjem, u posudu ubacite led te preko njega naspite hladnu vodu. Nakon lakiranja, zaronite nokte u posudu te ih tako držite oko minute. Hladnoća će pomoći da se lak skroz osuši, a ne samo gornji sloj. PS: Ako imate problema sa skidanjem laka, potopite nokte u toplu vodu na par minuta te će skidanje biti lakše.

 

Sprej za sušenje laka

Možete ga naći u svim boljim prodavnicama kozmetičkih preparata, a prije upotrebe obavezno pročitajte uputstvo. Nemojte ga previše približavati noktima, da se lak ne bi razmazao.

 

Tanji slojevi

Umjesto da nanesete dva ili tri debela sloja za koje će biti potrebna cijela vječnost da se osuše, nanesite tri tanja. Sačekajte par minuta da se prvi sloj osuši prije nego nanesete preostala dva. Možda će vam se činiti da će ovo dugo trajati, ali tanji slojevi se brže suše pa će vam ovo vrijeme brzo proći. A uvijek možete upotrijebiti i fen 🙂

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info