7 načina da skockate malu kuhinju

0

Jednostavna bijela kuhinja

U ovoj kompaktnoj bijeloj kuhinji, pult plijeni pažnju, a na njega možete staviti razne ukrasne elemente. Naravno, on vam može koristiti i kao mjesto na koje ćete postaviti hranu, prije nego što je odnesete na sto. Elementi od izbijeljenog hrasta prostoru daju svjetlost i eleganciju.

 

Kompaktna rustična kuhinja

Pokušajte da koristite velike dodatke, kao što je ovaj zidni sat ili kolekcija zidnjih tanjira, da biste od male kuhinje napravili veću. U ovoj kuhinji seoskog stila, platno je odlična alternativa vratima kuhinjskog ormarića.

 

Kombinacija drveta i bijele boje

Opredijelite se za šemu u kojoj će jedan zid biti prazan, odnosno na njega nećete staviti viseće elemente te ćete na taj način “otvoriti” kuhinju. Jednostavna drvena polica će dodati dekorativnu notu.

 

Kuhinja sa karakterističnim dekorom

Pokušajte da od vaše kuhinje napravite prostoriju koju će obilježavati neka specifična karakteristika. Umjesto tradicionalnih boja, naslikajte ili okačite neko umjetničko djelo te će i vaša kuhinja postati mjesto koje će svi željeti da vide.

 

Kuhinja sa otvorenim policama

Otvorene police su moderna i praktična alternativa visećim elementima. Najbolje od svega je što na njih možete staviti baš sve, a ponašajte se kao da stavljate nešto u viseći element – šolje, džezve, tanjiri…

 

Kuhinja sa nišom

Uska pećnica, bogato opremljene police i tave možete smjestiti u simpatičnom udubljenju u kuhinji, odnosno u njenoj niši. Savršeno za sve male kuhinje, a sve vam je na dohvat ruke.

 

Zid u boji

Vaša kuhinja će dobiti svoj identitet ukoliko bar jedan zid bude u boji. Zid boje limete se savršeno slaže sa bijelom kuhinjom, a možete dodati i male detalje da biste kuhinju napravili još zanimljivijom.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info