Kako da uredite kuću u francuskom stilu

0

Spremate se za preuređenje doma? Ne paničite! Zašto ne biste napravili male promjene i uredili kuću u starom, glamuroznom, francuskom stilu?

U redu, želite i dalje da zadržite plazma televizor, ali malo mašte i moderni namještaj i uređaji će se baš lijepo uklopiti. Na kraju, uopšte vas ne bi trebalo brinuti: “šta će neko reći”, jer životni prostor sređujete zbog sebe, a ne zbog drugih. Zar ne?

Opušteni glamur


U dnevnom boravku kombinujte veliku fotelju sa klasičnim stolicama. Veliko ogledalo, sa ramom boje zlata, naslonite na zid i na taj način ćete stvoriti osjećaj opuštenosti, a cijeli ugođaj upotpunite tepihom. Slaganje boja u ovoj varijanti je veoma bitno pa se držite neutralnih, prozračnih nijansi. Veliki sat bi trebalo da bude centralna tačka na koju će svi obratiti pažnju, a još veći glamur postižete ako dodate velike jastuke sa uzorcima boje zlata.

Šik zidovi


Neka se ženski dodir osjeti u svakom dijelu sobe! Bledunjavi sto, starinski svijećnjak i lampa u obliku fenjera istaknuće spektakularne tapete sa uzorkom hortenzije. Nema potrebe da brinete zbog ukupnog utiska, jer ovaj stil podsjeća na francuske domove sa početka devetnaestog vijeka, a koji su sada veoma trendi.

Izrezbareni sto


Kada pričamo o prostoru, bitno je da budete malo kreativni. Ubacite izrezbareni sto i starinsku stolicu, a zatim “omekšajte” pod tkanim tepihom. Ukrasite zidove jednobojnim slikama, kojima će ramovi boje zlata dati glamuroznu notu.

Kitnjasta posteljina


Za dodavanje detalja spavaćoj sobi, koristite posteljinu sa čipkom ili resicama. Obratite pažnju na jastučnice koje bi trebalo da budu u starinskom stilu. Bijeli zidovi i bijela posteljina spavaćoj sobi će dati izgled starog francuskog dvorca, a to je izgled koji i želite da dobijete.

Izložite modne detalje


Starinska krojačka lutka idealno je mjesto na kojem možete izložiti modne detalje kao što su šal, ogrlice i komadi čipke.

Uokvirite prozore roletnama i griljama


Sašijte sami roletne tako što ćete veliku platnenu pozadinu prošarati koncem i trkama boje zlata. Na internetu potražite kako to najjednostavnije možete uraditi, a izgled upotpunite starim griljama i plišanim jastučićima.

Izložite proizvode za uljepšavanje


Apotekarske tegle savršen su izbor za prikazivanje sapuna i kozmetike ručne izrade. Ove tegle možete naći u boljim radnjama, a obavezno nabavite nekoliko komada koji će vam, kada ih napunite sapunima, upotpuniti izgled dnevnog boravka.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info