Ljepota boja: 9 ideja za živopisan dnevni boravak

1

Željeli biste da napravite male promjene u dnevnom boravku, ali ne znate kako? Da, slažemo se, jako je teško početi, posebno ako nemate baš nikakvih ideja. Ipak, dnevni boravak, a i svaku drugu prostoriju, ćete osvježiti ako u nju “ubacite” malo boje. Zidovi, namještaj, dodaci – ma što god vam se prohtije. Bitno je samo da vam se sviđa. Krajnji rezultat? Dnevni boravak u kojem ćete uživati!

 

Šareni tepih

Šareni tepih će dnevnom boravku dati sasvim novi izgled i ugođaj. Neka se boje tepiha slažu sa bojom namještaja i dobićete moderni, trendi izgled.

 

Blistavo umjetničko djelo

Za svjež izgled, pomiješajte detalje fluoroscentnih boja sa jednobojnim namještajem. Šarena slika, lampa boje limete i ružičasti dvosjed će od dnevnog boravka napraviti blistavo umjetničko djelo.

 

Tapete

Neka vaši zidovi budu priča za sebe tako što ćete na njih nalijepiti šarene, elegantne tapete. Podjećamo vas da su one sada in!

 

Moderno skladište

Pokušajte kombinovati zidove obojene živahnim bojama sa elegantnim najmještajem i “golim” podovima te ćete dobiti moderni izgled njujorškog stana. Za još uglađeniji izgled, arhitektonske detalje, kao što su stubovi, ofarbajte kontrastnim bojama.

 

Svijetla pozadina

Dodajte teksturu i boju dnevnom boravku svijetlom, taktilnom dekoracijom u vidu tapete. Svila je elegantan i moderan izbor, a horizontalne linije će pomoći da soba izgleda prostranije i udobnije.

 

Privlačne pastelne boje

Stvorite od vašeg dnevnog boravka pastelni raj uz pomoć luksuznih tkanina (zavjese, dvosjed) i tapeta sa cvjetnim detaljima.

 

Taktilne tkanine

Suptilno ubacite obojeni namještaj u dnevni boravak bijele boje. U ovoj sobi je to postignuto foteljama presvučenim plavim baršunom, koje joj daju liniju čiste elegancije.

 

Jednobojna umjetnost

Najjednostavniji način da dodate svježinu dnevnom boravku je da upotrijebite dvije ili tri boje koje će razbiti monotoniju. Zid u plavoj boji se odlično slaže sa jednobojnim umjetničkim djelima.

 

Živopisne police

Upotrijebite šarene kolekcije omiljenih predmeta da biste dnevnom boravku dodali dašak svježine. Na sve to, na dvosjed nabacite velike, šarene jastuke te će finalni izgled biti još zanimljiviji.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info