5 načina da poboljšate svoj modni stil

0

Koliko često pogledate u ormar i kažete: “Nemam šta obući!”? Ako vam se ovo dešava više od dva puta sedmično, vrijeme je za promjene. Prvi korak je da priznate samoj sebi da je došlo to vrijeme kada morate poboljšati svoj stil oblačenja.

Takođe, stil možete promijeniti i poboljšati i kada vam je stari izgled dosadio ili kada dođe do promjena u tjelesnoj težini. Jedina stvar koja je bitna u cijeloj priči je da promjenu ne doživljavate kao obavezu već nešto u čemu ćete uživati.

Prvi savjet: Čišćenje


Prije svega, potrebno je da se riješite garderobe koju niste nosili više od devet mjeseci. Prodajte, poklonite, donirajte. Organizacija Crvenog krsta ili Crvenog polumjeseca će se veoma obradovati, ako im donirate garderobu (oni će je distribuirati svojim korisnicima) – učinićete dobro djelo i nećete osjećati krivicu zbog promjene.

Drugi savjet: Inspiracija


Inspiraciju za novi izgled možete naći na svakom ćošku – bitno je da odvojite vrijeme da je nađete. Serije, filmovi, modni magazini, Facebook grupa Modne kombinacije… Uopšte nije tako teško. Pokušajte se zamisliti u nekoj odjevnoj kombinaciji i, ako vam se dopadne, počnite “furati” taj stil. Inspiraciju možete pronaći i u starim filmovima. Predlažemo filmove u kojima glumi Audrey Hepburn, jer je ona jedna od najvećih filmskih, modnih ikona svih vremena. I ne brinite se – retro stil je uvijek in!

Treći savjet: Detalji


Detalji su čak i bitniji od same odjevne kombinacije. Odgovarajuće štikle, prstenje, naušnice ili narukvica će od običnog izgleda djevojke iz komšiluka napraviti glamuroznu divu. Najbolje od svega jeste što ne morate da obnavljate svu garderobu – zabavni modni detalj će vam pomoći da vaša garderoba izgleda potpuno drugačije, a i vi same ćete je gledati u drugom svjetlu. Ne želite klasični nakit i druge modne detalje koji su već viđeni? Birajte ručno rađeni nakit – bar toga danas ne manjka!

Četvrti savjet: Eksperiment


Sada je savršeno vrijeme da malo eksperimentišete! Niste se usudili nositi jarke boje? Nemojte se bojati. Već smo pisali o kolor blokingu, živahnom modnom trendu koji je veoma popularan. Kombinujte uske farmerke niskog struka u najjarkijoj boji sa blejzerom ili jaknicom ružičaste boje i narandžastim štiklama. Pri nabavci ove smjele kombinacije obavezno povedite sa sobom najbolju prijateljicu koja će vam, bez imalo ustručavanja, reći da li vam nešto dobro stoji ili ne. Znate kako se kaže: “Ko ne riskira, taj i ne profitira!”

Peti savjet: Uradite sami


Dodavanje detalja ili prepravljanje stare garderobe dobar je način da uštedite novac i ne bacite komad garderobe koji obožavate. Imate dužu, ljetnu, suknju koju jako volite, ali vam je njen izgled malo dosadio? Ako niste vični šivanju, odnesite je kod krojačice i neka ona od nje napravi suknju do koljena ili čak mini.

Možete uraditi još par trikova sa starom garderobom – zašto je ne biste, jednostavno, ofarbali? Na taj način ćete dobiti komad garderobe koji će izgledati kao nov. A na jakne, blejzere i sve druge komade odjeće, koji imaju dugmad, jednostavno prišijte novu dugmad koja će osvježiti njen izgled.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info