Vruće, nove frizure za proljeće 2012

0

U sezoni koju definišu minimalizam i prirodna ljepota, svjetski frizeri su se odlučili za lepršavu eleganciju. Sportski način života je bila popularna tema sa stilovima koji izgledaju svježe i kao da ste tek došli s plaže. Staro dobro pravilo kaže: “Ako ne možeš ništa drugo, onda bar promijeni frizuru”. Vođeni tom izrekom, donosimo vam nekoliko novih frizura koje će biti totalni hit ovog proljeća.

 

Blistava kosa

Ovo je vjerovatno izgled za koji je potrebno uložiti najmanje vremena. Mokra, jedva iscijeđena kosa, ima mladalačku nevinost koja izgleda glamurozno kada se upari sa smjelom šminkom na očima i usnama. Ovaj izgled postižete ako na vlažnu kosu nanesete ulje.

 

Konjski rep

Konjski rep je ponovo in! Ali, da li je on ikada bio out? Najbolje od svega je što nećete pogriješiti ni ako ga zavežete nisko ili visoko – u oba slučaja ćete biti dama koja prati trendove i koja je uvijek u žiži interesovanja.

 

Urbani talas

Talasasta kosa kakvu imate na plaži (morska so je ipak čudo) je poslužila kao inspiracija za novi, urbani izgled. Opuštene, zakrivljene lokne ovoj frizuri daju cool izgled koji imaju manekenke na svjetskim modnim pistama. Ona zahtijeva grubo sušenje, suptilno uvijanje i “češljanje” prstima. Pet minuta i frizura je već gotova.

 

Podignuta kosa

Maštovitost koja definiše frizuru je pravi hit. Podignutu kosu možete uljepšati na više načina: stilizovane šnale, ukosnice, gumice. Bitno je da budete originalni, a ovo možete postići i ako u podignutu kosu “upletete” neki komad nakita. Opustite se i pustite mašti na volju.

 

Volumen prije svega

“Svijetla, predivna i bogata” su samo neke od riječi koje se koriste da opišu ovosezonsku bujnu frizuru. Ona predstavlja povratak elegancije za koju vam nisu potrebna moderna frizerska oruđa da biste je imali. Jednostavno nanesite izdašnu količinu pjene, stavite šnale te nakon nekoliko minuta ih skinite i razbarušite kosu. Voilà!

 

Sofisticirane pletenice

Pletenice su dobile graciozni makeover za proljetnu sezonu. Frizura koja će apsolutno pristajati svima se sastoji od nekoliko upletenih čvorova koji elegantno otkrivaju vrat. Osim toga, nećete pogriješiti ni ako imate klasičnu ili rusku pletenicu – sve su jako poželjne i in ove sezone, a vi ćete ostaviti utisak elegantne i moderne dame.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info