Napravite sopstveni lak za nokte

3

Kao što vam je već vjerovatno poznato, većinu stvari možete sami uraditi i napraviti. Potrebno je malo volje, maštovitosti i trunka slobodnog vremena. Vjerujemo i da imate stare sjenke koje vam je možda žao baciti ili im je tek istekao rok trajanja te ih se još niste otarasili. Pa i nemojte. Pokazaćemo vam kako da od njih napravite svoj sopstveni lak.

 

Potrebno vam je

  • prozirni lak
  • sjenka za oči
  • crni ili bijeli lak
  • razrjeđivač laka (najbolje je da koristite aceton)
  • bočica za lak
  • alat za miješanje

 

Prije nego počnete

Sipajte prozirni lak u posudu. Potrebno je i da, ukoliko je stvrdnuta, izgnječite sjenku.

 

Prvi korak

Dodajte malu količinu sjenke u lak

 

Drugi korak

Igrajte se bojom. Ako želite, možete eksperimentisati i dodavati različite nijanse sjenke i dobiti neku neočekivanu boju. Dobro izmiješajte.

 

Treći korak

Miješanjem plave i ljubičaste sjenke smo dobili indigo boju. Htjeli smo da bude malo svjetlija te smo dodali par kapi bijelog laka. Da biste razrijedili smjesu, dodajte kap acetona.

 

Drugi pokušaj

Nismo bili prezadovoljni konačnom nijansom laka te smo odlučili da ponovo pokušamo. Pomiješali smo blijedo ružičastu i ljubičastu sjenku te smo na kraju dobili lak u tamnoj nijansi boje sljeza.

 

Konačni rezultat

U zavisnosti od gustoće laka, možda ćete morati nanijeti i tri sloja. Najbolja stvar od svega je što možete napraviti lak bilo koje boje, a krajnji cilj je originalnost.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info