8 trikova šminkanja kojima postižete mlađi izgled

0

Uz dužno poštovanje prema kremama protiv bora, prava podloga ili karmin vam mogu pomoći da izgledate mlađe – i to odmah. Uvjerite se i same sa nekim od ovih super – brzih rješenja.

 

Isprobajte ružičasti karmin

Svako izgleda mlađe sa anđeoski ružičastim usnama. Ako imate svjetliji ten, preporučuje se tamnija varijanta, a ako imate tamniji ten pristajaće vam svjetlije nijanse.

 

Puder sa reflektujućim česticama

Ako niste zadovoljni izgledom svoje kože, isprobajte puder sa reflektujućim česticama. On će sakriti sve male nedostatke, a koža će izgledati blistavo.

 

Sedefaste sjenke

Sedefasta sjenka neutralnih tonova će na vašim kapcima stvoriti iluziju zategnutosti. Kosristite sjenke u prahu, za nijansu svjetlije od vaše kože.

 

Tečno rumenilo

Rumenio u prahu, koje ostaje na površini kože, može pretjerano istaknuti fine crte lica, ali će zato tečno rumenilo da se upije u kožu i daće svjež izgled.

 

Bež olovka

Velike, blistave oči odaju osjećaj sreće i mladalačkog izgleda. Da bi ovo postigle, potrebno je na unutrašnje rubove očiju nanijeti olovku u krem nijansi.

 

Linije usana

Kada nanosite karmin tako da ima oštre ivice, privlačite pažnju na fine linije oko usana. Zato vam preporučujemo da nakon nanošenja karmina lagano tapkate prstom po njegovim ivicama kako biste ivice učinili mekšim, a vaš osmjeh sočnijim.

 

Ozračite kožu podlogom

Činiće vam se kao da stalno stojite ispod laskavog svjetla. Podloga skriva neravnomjernosti i nepravilnosti kože te će vaše lice izgledati glatkije. Nanesite odmah nakon hidratiziranja (ne previše, veličina graška je sasvim dovoljna) čak iako ne planirate da nanosite puder.

 

Pobijedite gravitaciju tušem za oči

Nakon četrdesete, očni kapci mogu početi da se spuštaju na vanjskim uglovima. Nanesite kremastu crnu olovku na gornju liniju trepavica, a zatim upotrijebite šiljati pamučni štapić za uši da blago razmažete liniju ka gore i van, prolazeći vanjski ugao i stvarajući “suptilno podizanje”.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info