Šta to jedu stručnjaci za mršavljenje?

1

Masna hrana, neredovna fizička aktivnost i niz drugih stvari su neki od faktora zbog kojih znamo nabaciti par kilograma više tokom zimskog perioda. Da ne bi bilo prekasno, savjetujemo da, ako već niste, počnete sa dijetom. Međutim, nemojte se odreći baš svega, jer bi to bio preveliki šok za organizam.

Prema istraživanju američkog magazina Real Simple, većina stručnjaka za mršavljenje kontroliše apetit i dnevne potrebe za kalorijama uz pomoć nekih očekivanih i neočekivanih namirnica.

Pa da krenemo.

 

Maslac od badema

Kada vam treba nešto da vratite energiju nakon vježbanja ili drugih fizičkih aktivnosti, preporučujemo masalac od badema. Osim toga, nećete pogriješiti i ako uzmete i same bademe (studije su pokazale da je badem veoma zdrav te da snižava rizik od kardiovaskularnih oboljenja). Recept za maslac od badema možete pronaći ovdje

 

Sardine

Bogate su omega-3 masnim kiselinama, a prednost im je u tome što su na dohvat ruke – možete ih naći, bukvalno, u svakoj prodavnici. I da, kada to budžet dozvoljava, birajte sardine u maslinovom ulju.

 

Losos

Svjež, dimljen, konzervisan? Sasvim je svejedno, jer je u sva tri stanja prebogat omega-3 masnim kiselinama koje su od suštinskog značaja za funkcionisanje mozga, a štite i od kardiovaskularnih bolesti.

 

Parmezan

Osim po tjestenini, poboljšaće okus salatama i supi, a sadrži više kalcijuma nego većina drugih sireva: 30 grama parmezana sadrži oko 30% dnevne preporučene doze kalcijuma.

 

Jabuke

Pune su vlakana i antioksidanasa, a mogu pomoći i u sprečavanju raka debelog crijeva i jetre. Preporučuje se barem jedna jabuka dnevno.

 

Integralne pahuljice

Pomažu u snjižavanju holesterola, a savršene su za doručak. Možete ih pronaći u prodavnicama zdrave hrane i boljim apotekama i supermarketima.

 

Energetske pločice

Odlična su zamjena za doručak, a sadrže osam do deset grama proteina te oko 30% dnevne preporučene doze kalcijuma. Mi kažemo: živjela Bonžita i sve njene varijacije.

 

Čokoladno mlijeko

 

Istraživanja pokazuju da kombinacija proteina i ugljenih hidrata zastupljenih u čokoladnom mlijeku može biti efikasano sredstvo za oporavak nakon napornog treninga. Međutim, više od 3 čaše sedmično je već previše.

 

Tvrdo kuhana jaja

Sadrže hranjive materije koje mogu imati koristi za vaše oči, kosu i mozak. Takođe, sprečavaju pojavu krvnih ugrušaka smanjujući rizik od srčanog ili moždanog udara.

 

Nezasoljeni orašasti plodovi

Snižavaju nivo holesterola u krvi te su odlični anioksidansi. Velika prednost je što ih možete nositi svuda sa sobom i jesti u neograničenim količinama.

 

Sušene jabuke

Dobar su izvor energije, a možete ih kombinovati sa već pomenutim nezasoljenim orašastim plodovima.

 

Karamele

Možete ih jesti kao dezert, nakon obroka. S obzirom na to da je potrebno izvjesno vrijeme dok se karamela istopi u ustima, već nakon druge ćete zadovoljiti želju za slatkišima.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info