3 načina na koji vam užina pomaže da smršate

0

Možda ćete pomisliti da je užina rezervisana samo za školarce, ali svako može imati koristi od par slasnih zalogaja između obroka. Pored “popunjavanja rupa” tokom vaše dijete, užina vam može pomoći i da lakše izgubite suvišne kilograme. Ako su vam misli konstantno usmjerene ka brojevima koje pokazuje vaga kad na nju stanete, donosimo vam tri načina na koji vam užina može pomoći da smršate.

 

Nivo šećera u krvi

Ako ste ikada napravili veliku pauzu između obroka te ste u međuvremenu počeli da se tresete, opala vam je koncentracija i dobili ste glavobolju, onda ste iskusili ono što se u narodu kaže “opao mi je šećer”. Užina između obroka održava nivo šećera u krvi stabilnim, a ona će vam pomoći i da ne zgrabite prvu nezdravu stvar na koju naiđete.

 

Vlakna nas čine sitima

Biranje užine koja je bogata vodom i vlaknima će vam pomoći da se duže osjećate sitima te ćete, zapravo, jesti manje na duge staze. Voće, povrće i integralne žitarice su samo neki od prijedloga 🙂

 

Nema više prejedanja

Ručate oko podneva, a večerate poslije pet (dobro došli u moderno doba!) te nije nikakvo čudo da se tokom večere prejedete. Ali, ovo možete veoma lako spriječiti – užina koja se sastoji od kruške i badema će vam pomoći da “savladate” glad i izdržite do večere.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info