Riješite se tamnih kolutova ispod očiju

0

Tamni kolutovi ispod očiju nas znaju mučiti određeni vremenski period, a kod nekih ljudi su i hronični. Srećom, postoji nekoliko načina da ih se riješite.

 

Čaj

Čaj bilo koje vrste smanjuje upale te otčepljuje područje oko sinusa (što može biti jedan od razloga za tamne kolutove). Čajevi koji sadrže više kofeina sužavaju vene koje se vide kroz kožu. Parite lice do pet minuta, a nakon toga možete staviti i upotrijebljenu kesicu od čaja na predio ispod očiju.

 

Nježna masaža

Svi će vam predložiti da, ukoliko imate tamne kolutove ispod očiju, na oči stavite krastavac, ali nježno masiranje područja, potpomognuto uljem ili losionom, je još jedan čudotvorni trik. Dovoljno je da pravite blage, kružne, pokrete oko očiju i uspjeh je zagarantovan.

 

Hidratacija

Tamni kolutovi izgledaju još gore, ukoliko vam je koža suha. Da biste ovo spriječili, nanesite ulje ili masniju kremu, ali je nemojte utrljati već nanesite sloj koji ćete ostaviti  da odstoji deset do petnaest minuta.

 

Arnika

Arnika je poznata po tome što pomaže kod modrica i bolova u mišićima, jer smanjuje upalu i potiče cirkulaciju što pomaže izbacivanje zadržane vode i nezasićenog kiseonika koji stvaraju tamne kolutove ispod očiju. Sve kreme koje sadrže arniku će vam biti od velike pomoći.

 

Krompir

Ako su tamni kolutovi nastali usljed pigmentacije, a ne usljed vidljivih vena ili tanke kože, korištenje sirovog krompira će vam pomoći da oni nestanu. Krompir sadrži enzime koji, kada su izloženi vazduhu, oksidiraju u derivat benzokinona (blaža varijana hidrokinona koji se koristi za izbjeljivanje kože).

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info