Pet prirodnih sastojaka za odličnu kožu

0

Postoji veliki broj krema, seruma i losiona koji se mogu naći na svakom koraku, a neki od najdjelotvornijih sastojaka se možda baš sada nalaze u vašem frižideru. Pogledajte pet najboljih prirodnih sastojaka za njegu kože.

 

Papain

Ovaj enzim, koji se može naći u papaji i ananasu, lagano uklanja mrtve ćelije kože, čisti zapušene pore, poboljšava teksturu kože i pomaže obnavljanje ćelija. Možete izmiksati svježu papaju i koristiti je kao masku za lice od koje ćete, osim prijatnog mirisa, imati i veliku korist.

 

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje je odlično sredstvo za čišćenje lica, a ujedno pruža i dobru hidrataciju; odlično služi i kao sredstvo za uklanjanje šminke, a sa lica se može ukloniti umivanjem toplom vodom. Dovoljna je jedna kap maslinovog ulja i vaša suha koža će ubrzo postai mekana.

 

Zeleni čaj

Zeleni čaj ima protivupalno dejstvo te smiruje nadraženu kožu, a i pun je antioksidanasa. Pranje lica ohlađenim zelenim čajem je odličan način da se riješite crvenila kože, a da smirite iritaciju kože u omiljenu masku za lice dodajte matcha (zeleni čaj u prahu).

 

Alantoin

Alantoin je ekstrakt biljke gavez. Ono što ga čini odličnim za vašu kožu je njegovo keratolitičko dejstvo, a pomaže i kod ljuštenja kože. Za najbolje rezultate, napravite masku od gaveza i meda ili nabavite kremu koja sadrži alantoin.

 

Kofein

Imate problema sa crvenilom ili tamnim kolutovima ispod očiju? Kofein je vazokonstriktor, što znači da sužava vene, smanjujući pojavu crvenila i tamnih kolutova nastalih usljed nedovoljne količine kiseonika u krvi. Njegovo dejstvo nije trajno, ali je brzo i djelotvorno.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info