Primjeri super našminkanih očiju

0

Pokažite boje

Nema potrebe da se držite samo jedne sjenke za oči. Nanesite podlogu za šminku na kapak kako biste umanjili rasipanje sjenke, a zatim izaberite nekoliko sjenki za oči u komplimentarnim bojama da stvorite efekat duge na kapcima. Svjetlucave ili blještave sjenke mogu stvoriti poseban cool izgled.

 

Čista zelena

Kada želite da ostavite dojam čistog minimalizma, nanesite jednu, mat sjenku od linije trepavica do linije obrva. Ovo se osim zelene može postići i sa drugim bojama, kao što su siva, braon ili plava. Efekat će biti apsolutno fantastičan!

 

Efekat super heroja

Izaberite jednu svijetlu i jednu tamnu nijansu sjenke. Označite ivice očiju, kosti obrva i unutrašnje uglove očiju svijetlom sjenkom, a onda upotrijebite tamniju da napravite dvije linije – jednu koja označava predio ispod donjih trepavica ka sljepoočnici i drugu koja prati liniju ispod obrva, takođe ka sljepoočnici.

 

Raskošno perje

Izaberite tri boje i nanesite ih od linije trepavica do ispod linije obrva u naizmjeničnim potezima. Nanesite tanak sloj istih boja i na liniju donjih trepavica. Koristite tamni tuš za oči, da označite kapke, a zatim nanesite maskaru. Ponovo upotrijebite tuš da proširite trepavice i dodate im efekat perja, crtajući linije koje se kreću od nekoliko donjih trepavica u blizini vanjskog ugla oka ka liniji obrve. Pri tome vodite računa da “perje”  mora biti sve blaže i  manje naglašeno što je bliže obrvama.

 

Mega trepavice

Mega trepavice su uvijek u trendu, a ovaj efekat možete stvoriti ili upotrebom zadebljane maskare koja ih produžuje ili, jednostavno, stavljanjem umjetnih trepavica.

 

Talasi boje

Nanesite tuš na gornje i donje kapke povezujući linije na uglu očiju i šireći ih ka ušima. Upotrijebite sjenku da stvorite zadebljanu liniju od unutrašnjih uglova očiju prateći liniju tuša. Boja sjenke će pratiti prirodni oblik oka tako da ćete dobiti efekat talasa.

 

Dramatične mačije oči

Za izgled koji je cool, pomalo seksi i jako zabavan, napravite smoky “mačije oči”. Označite gornje i donje linije trepavica tušem, blago ih razmazujući. Upotrijebite tamnu sjenku na donjem kapku te je produžite malo izvan krajnje tačke oka, a zatim je spojite sa gornjom linijom tuša. Izaberite drugu boju sjenke i nanesite je duž predjela ispod obrva produžujući je ka ušima, postepeno smanjujući intenzitet. Blago razmažite ivice.

 

Moderno smoky oko

Šminka očiju ne mora uvijek biti ozbiljna. Cool i kreativni stilovi se mogu napraviti upotrebom boje, teksture  i fanki elemenata dizajna. Za mladalačku, modernu verziju klasičnog smoky oka, na donje kapke nanesite tamnu sjenku te je oivičite tamnim sjajem.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info