Kolor bloking: Najnoviji trend u slaganju boja

1

Trenutno najživahniji modni trend, kolor bloking (kombinovanje kontrastnih boja), podsjeća na modernu umjetnost, ali ne morate biti kreativni genije da bi uspjeli napraviti pravu kombinaciju.

Pronađite pravi komad garderobe

Haljina sa uzorcima boja geometrijskog oblika je pun pogodak i garantuje da će se svi okretati za vama. Akcenat stavite na mali, ali značajan detalj (kao što je crveni pojas na slici) ili se odlučite za neki detalj koji može ići uz sve varijante (narukvica, naušnice, pravougaona torbica).

50 nijansi narandžaste

Narandžasta i sve njene varijante uvijek su veoma rado viđene i popularne nijanse. U kombinaciji sa crnom, izgledaćete veoma zanosno i svi će vam zavidjeti.

Intenzivna crno – bijela kombinacija

Ako baš i ne volite da eksperimentišete sa jarkim bojama, uvijek se možete odlučiti za klasičnu crno – bijelu kombinaciju. Ona će biti totalno nova i šik, ako je uparite sa tirkiznim pojasom i crvenim štiklama. U ovakvoj kombinaciji bi vam zavidjela i Audrey Hepburn!

Trostruki začin

Odlučite se za odjeću koju karakterišu tri pa čak i četiri različite nijanse. (Pet i više bi bio kostim za klovna). Narandžasta majica i ružičaste pantalone su veoma smjela kombinacija, ali najobičnija ljubičasta traka vezana u struku čini ovu kombinaciju svrsishodnom, a ne neusklađenom.

Jednaki intenzitet

Da stvorite pravu senzaciju, postarajte se da je kombinacija harmonična tako što ćete odabrati nijanse jednakog intenziteta. Želite da uparite svijetlo sa svijetlim, a ne boju dragulja sa pastelnim bojama.

Ujedinjeni sa dodatkom

Još ne znate šta se s čim slaže? Nema razloga za paniku – oslonite se na šareni dodatak te prema bojama koje su na njemu složite i savršenu kombinaciju. To je odličan način da oživite svakodnevni, ustaljeni, izgled.

Strategija boja

Kada je u pitanju kolor bloking, zapamtite glavnu strategiju: jarke boje privlače, a tamne odvlače pažnju. U ovom konkretnom slučaju, jarka jakna privlači pažnju i niko vam neće gledati u kukove ili butine.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info