Hilton od snijega

0

Čini se da ovih dana iglo hoteli postaju sve popularniji. Prije nekog vremena smo pisali o finskom hotelu Kakslauttanen, a ovaj put ćemo vas upoznati sa hotelima Iglu – Dorf, koji imaju isti koncept kao finski hotel, a nalaze se na raznim lokacijama u Andori, Austriji i Švajcarskoj. Jedina stvar po kojoj se ovaj lanac hotela razlikuje je da se obnavljaju svake godine, a za izradu se potroši oko tri hiljade tona snijega sa Alpa i Pirineja.

Priča je počela prije par godina kada je jedan snowborder odlučio da prespava u iglu da bi sutradan mogao prvi da se spusti niz padinu. Biti prvi na padini je stvar ponosa kod snowbordera pa je odlučio da sam napravi iglo s ciljem da ga niko ne pretekne u naumu da se prvi spusti niz padinu.

Sledeći dan je izgledao kao najsrećnija osoba na svijetu, a kada su ga pitali zašto se tako zadovoljno smiješi, pokazao je na liniju koja se spuštala niz padinu i objasnio im je da je to bio on. Sledeće sezone je izgradio dva igla, jer je bilo zainteresovanih ljudi, nakon toga tri i tako je nastao hotel Iglu – Dorf.

Snowborder je osnovao kompaniju koja se bavi pravljenjem igla i sada ih godišnje pravi 12, na raznim evropskim lokacijama. Sobe su opremljene vrećama za spavanje, mada možete zatražiti i sobu u kojoj se nalazi peć na drva (soba se ne grije konstantno, iz bezbjedonosnih razloga).

Temperature tokom noći obično padaju na par stepeni ispod nule, a ako vam je hladno, uvijek možete uskočiti u topli džakuzi koji se nalazi u iglu ili probati vreli fondu.

Cijene u Iglo – Dorfu se kreću, manje – više, kao i u svakom drugom “normalnom” hotelu – noćenje iznosi 99 eura, a u novogodišnjoj noći nevjerovatnih 439 eura. Ovo svakako nije jeftina varijanta, ali ako možete priuštiti, zašto ne probati nešto novo? Uostalom, pogledajte fotografije pa prosudite sami 🙂

 

 

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info