Najskuplji indijski voz

1

Maharajas’ Express je najnoviji luksuzni voz indijskih željeznica koji je sa poslovanjem počeo u januaru 2010. godine, a istovremeno je i najskuplji voz u Aziji. Ovaj voz prevozi putnike i turiste do najvećih indijskih znamenitosti, a putovanje traje osam dana. Početna cijena karte po osobi, po danu, košta 800 dolara. Putnici se mogu odlučiti i za luksuznije kabine koje koštaju 900 i 1 400 dolara, a za one sa dubljim džepom tu je i predsjednički apartman koji po danu košta nevjerovatnih 2 500 dolara.

Putovanje se promoviše pod sloganom “Luksuzno putovanje kao nijedno drugo” i to sa razlogom – voz prima 88 putnika koji odsjedaju u apartmanima dostojnim princa. Sva hrana i pića su besplatna.

Kompoziciju voza čine 24 vagona u kojima se nalaze smještaj, trpezarija, bar, salon te nekoliko butika. Svaki vagon je dizajniran da stvori ugođaj nekadašnjeg sjaja i raskoši kojim su živjele maharadže.

Unutrašnjost apartmana odiše finesama izuzetne izrade – parketi, ćilimi, zamršene rezbarije i paleta toplih nijansi karakterišu enterijer voza. Svi apartmani imaju individualnu kontrolu temperature, LCD televizore, DVD plejere, telefone, internet i elektronski sef.

U vozu se nalazi i salon iz kojeg se mogu promatrati prekrasni indijski krajolici. Osim toga, u njemu se nalaze i dvije trpezarije u kojima se može uživati u nacionalnoj kuhinji.

 

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info