Šta boje u vašem domu otkrivaju o vama

0

Svaka osoba ima svoje omiljene boje ili kombinacije boja, ali da li ste znali da ti izbori nisu sasvim slučajni? Pogledajte šta boje u našem domu govore o nama.

Nijanse plave


Da li ste plavi? Oni koji naginju plavoj boji su mirni, saosjećajni i prate miran kurs. Boje koje podsjećaju i na nebo i na more, nijanse plave apeluju na one sa mirnom i tihom ličnošću.

Nijanse crvene


Kroz vijekove crvena boja znači strast i, upravo zbog toga, kada dobijete crvene ruže od nekog posebnog, znajte da vas ta osoba voli. Osobe koje vole djelomične nijanse crvene, od jabuke i ruže do paradajza i vatrogasnih kola, uglavnom su opimistične, otvorene i strastvene u životu.

Nijanse žute


Žuta boja zapravo je boja sunca, a oni koji izaberu ovu boju za uređenje svog doma uglavnom su vedri. Ali oni su i mnogo više od toga: osobe koje vole žutu boju su intelektualne i avanurističkog su duha, a iznad svega cijene slobodu.

Crna


Poznata po svojoj zavodljivosti i otmjenosti, crnu je najbolje koristiti u malim dozama u dekorisanju prostora te će na taj način njena aura da obavije cijeli prostor. Ljubitelji crne boje imaju tendenciju da impresioniraju na nenametljiv način i generalno promovišu ideju da neke stvari zadržavaju i za sebe.

Nijanse zelene


Zelena šalje prirodne vibracije u velikom stilu, a osobe koje vole nijanse zelene boje imaju tendenciju ka ravnoteži i civilizovanom ponašanju u svim situacijama.

Nijanse ljubičaste


Od lavande do patlidžana, šljive i kraljevske tamno ljubičaste, nijanse ove boje koje nastaju miješanjem plave i crvene, dodaju dozu drame svakom dekoru. Obožavaoci ljubičaste boje su i sami pomalo dramatični, a imaju tendenciju da budu umjetnici i nekonvencionalne osobe.

Nijanse bijele


Osobe koje odabiru bijelu boju za dekor njihovog doma vjeruju da je izreka “bijelo kao snijeg” i više od običnog klišea. Koristeći nijanse bijele boje, ove osobe odaju ličnost koja utjehu pronalazi u jednostavnim stvarima i gleda na svijet nevinim pogledom.

Nijanse narandžaste


Prostor ispunjen narandžastom bojom odiše vitalnošću i veseljem. Osobe koje ukrašavaju sobe nijansama narandžaste boje su otvorene, društvene i sa njima je lako živjeti, čak iako vole da budu u centru pažnje.

Nijanse zlatne


Zlatna, boja bogatstva, raskoši i glamura – odaje smjelost pomiješanu sa toplinom i luksuzom. Ova nijansa ima i dugu, kraljevsku istoriju, a i tradicionalisti se mogu odlučiti za nju, jer će im baš ona donijeti dašak dobrodošle elegancije.

Nijanse sive


Osobe koje dekorišu životni prostor sivom bojom zapravo su u potrazi za mirom i tišinom te imaju oko za moderan dizajn enterijera. Kako je i sama siva boja sjena između crne i bijele, tako su i njeni poklonici spremni na djelomične kompromise.

Nijanse ružičaste


Ružičasta je boja strasti i naklonosti. Osobe koje dekorišu u nijansama ružičaste obožavaju pažnju i često su harizmatične. Blago rumenilo daje delikatan izgled prostoru. Za modernu verziju, kombinujte ružičastu sa sivom i crnom bojom.

Nijanse kestenjaste


Zrele ličnosti biraju kestenjastu paletu boja. To je nijansa crvene koja nije toliko jarka, a osobe koje biraju ovu boju za dekorisanje životnog prostora su velikodušne i znaju šta žele.

Nijanse smeđe


Sviđa vam se smeđa boja? Osobe koje vole ovu boju vole stabilnost i vole da su uvijek tu za porodicu i prijatelje, ali takođe mogu nekada biti i veoma tvrdoglave. Smeđa boja im daje dojam korijenja, a i sama soba dekorisana u ovoj boji će izgledati prizemljeno. Potrebno je i da se ovakav životni prostor naglasi i drugim bojama, jer želite da izbjegnete osjećaj zatvorenosti.

Nijanse bež


Ako vas privlače sofisticiranost i moderna estetika, a bijela i smeđa boja su vam preoštre, bež boja je topla i neutralna i idealna je za sve koji traže jednostavnost. Osobe koje životni prostor uređuju u ovoj boji imaju blagu narav i uživaju u miru i smirenosti.

Nijanse citrusa


Nijanse citrusa sugerišu vitalnost i dugovječnost kao žuta boja, ali imaju i element harmonije i ravnoteže. Ova boja nadopunjuje tamno drvo i tvrde podove. Ljudi kojima je stan uređen u ovoj boji su vjerovatno veoma pouzdani, ali istovremeno i tvrdoglavi prijatelji.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info