Savjeti vrhunskih stilista: Kako se oblačiti za vitkiji izgled

0

Većina nas nema savršenu figuru, ali to nije razlog da se ne prikažemo u savršenom svjetlu. Pročitajte ovih par jednostavnih savjeta koji će vam pomoći da izgledate najbolje što možete.

Suknja A kroja

Probajte lepršavu suknju A – kroja. Široki pojas će vam uvući stomak dok će njen A oblik stvoriti glatku liniju koja će prikriti pravu veličinu bedara.

 

Strukirana jakna

Kada su vam ramena šira, struk i bokovi odmah izgledaju uže. Iskoristite ovu činjenicu i obucite strukiranu, blago rastezljivu jaknu od viskoze, sa okomitim prugama koje će vas dodatno izdužiti.

 

Džemper do kukova

Kada je riječ o odjeći za gornji dio tijela, tražite opuštene i padajuće tkanine, kao što je ovaj džemper na slici, a sve što dopire do kuka će stvoriti najlaskaviji izgled.

 

Haljina ravnog kroja i kaiš

Haljina ravnog kroja ili tunika, koju možete obući i preko helanki, zamaskiraće sredinu tijela. Bojite se da ćete izgledati kao vreća krompira? Na kukove nabacite kaiš koji će vas lijepo oblikovati.

 

Majica sa rastezljivim strukom

Rastezljive trake oko struka nisu samo kamuflaža već i dozvoljavaju majici da se proširi za pet centimetara. Trofrtaljni rukavi će pomoći da se skrene pažnja sa kukova.

 

Uske farmerice

Ima li nešto što uske farmerice ne mogu uraditi? Kruti, ali fleksibilni teksas će poravnati stomak, zategnuti zadnjicu i dovesti u red butine. Unutrašnji šavovi, dobro odabrana boja  i savršeno propocionalni džepovi čine figuru još glađom.

 

Duge pantalone

Što duže pantalone, to ćete tanje izgledati. I nema potrebe da se ograničite samo na crnu boju: probajte i sivu, smeđu ili teget.

 

Pantalone sa rastezljivim pojasom

Potražite pantalone sa elastičnim pojasom i rastezljivim umetcima koji su prekriveni tkaninom i skriveni sa strane pojasa. Umetci se neće primijetiti ni kada su najrašireniji.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info