10 modnih trendova koji će se još dugo zadržati

0

Bombarder jakna

Dizajnirana je za potrebe američkog vojnog vazduhoplovstva tokom drugog svjetskog rata. Od tada, bombarder jakna stalno se vraća u modu. Poznati su je nosili i nose u svakoj dekadi prošlog vijeka; osamdesetih je Madonna vratila ovu jaknu u modu. Bombarder kožna jakna je istovremeno šik i gruba.

 

Babydoll haljinica

Sveprisutna tokom šezdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, babydoll haljinica je stalno u modi, jer je oprostiva. Ovu haljinu mogu nositi mršavice, a i žene koje nisu mršave, a bila je popularna i prije nekoliko godina. Njen A – kroj i visoki izrez ispod grudi bio je i ostaće simbol seksipila.

 

Cipele i čizme sa platformom

Platforme su ostavile traga u svakoj dekadi prošlog vijeka, a najpopularnije su bile sedamdesetih godina, kada su ih svi nosili u groznici subotnje večeri. U njima se lako hoda i imaju neodoljive funky rubove. I naravno, super je kad ste viši od ostalih.

 

Seljačka suknja

Ova lepršava suknja je bila veoma popularna kod pripadnica hipijevske kulture, a i kod svih drugih žena koje su prepoznale njenu udobnost. Ova suknja pristaje svakoj ženi, a ima i elastični pojas.

 

Košulja s mašnom

Dame na ovaj način komuniciraju seksi ženstvenost bez otkrivanja. U modu je ušla osamdesetih godina prošlog vijeka i stalno se vraća. Vjerujemo da i vi imate bar jednu ovakvu košulju u svom ormaru.

 

Uske farmerke i helanke

Uske farmerke je najbolje promovisala Debbie Harry na vrhuncu slave, a idealne su jer se mogu nositi visoko i nisko a finopokazuju liniju tijela. S druge strane, helanke su izvrsne kada želite da pokažete noge, ali ne i kožu, a možete ih nositi i tokom zime ispod hlača i biće vam puno toplije.

 

Gležnjerice

Inspirisane su obućom koju su nosili vojnici u devetnaestom vijeku, a idealne su, jer ih mogu nositi sve žene bez obzira na veličinu listova. Takođe, odaju izgled čizmi i jako su udobne, a ne zahtijevaju mukotrpno navlačenje do koljena.

 

Lakirana koža

Od njenog pronalaska, početkom 1800. godine, lakirana koža je ulazila i izlazila iz mode kao jojo. Lakirana koža daje vašoj garderobi trenutni wow faktor i još uvijek je prihvatljiv i nosiv trend.

 

Špagerice

Generacije žena su nosile i voljele ove visoke cipele, još od 1930. godine kada ih je italijanski dizajner Salvatore Ferragamo napravio od plutanih čepova. One daju ženama psihološki osjećaj visine i puno su udobnije od uobičajenih štikli.

 

Životinjski uzorci

Životinjski uzorci predstavljaju ideju da su žene, koje ih nose, lukave poput lisice, divlje poput divlje mačke i neustrašive poput lavice. Ovo bi zapravo bio jedan od najranijih modnih trendova – još od kamenog doba. Životinjski uzorci su izuzetno popularni i danas, a dane najveće slave su imali pedesetih i šezdesetih godina prošlog vijeka.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info