Trendovi: boje za 2012. godinu

0

Protekle dvije sezone su donijele trendove koji su bili u isto vrijeme i nostalgični i futuristički, a sada je došlo vrijeme da vidimo koje će to boje i stilovi preovladavati 2012. godine. Od nijansi koje su izrazito retro do odvažnih trendova koji su potpuno novi, donosimo vam pet kombinacija boja za svaku priliku.

 

Tehnika sedamdesetih: od zlatne boje zrelog žita preko boje badema do avokado zelene. Ove blago prigušene, „prirodne“ boje podsjećaju malo na bakinu kuhinju, što to je dobra stvar.

 

Slojeviti neutralni tonovi: Za slojeviti višedimenzionalni efekat,  odaberite neutralne tonove kao što su blaga boja zobene kaše, smeđa, žutomrka ili siva, a zatim ih nosite jednu preko druge.

 

Pasteli: Djevojačke nijanse kao što su roza, mentol zelena i plava nijansa crvendaćevog jajeta čine se kao logičan prelaz sa jarkih jesenjih  trendova.

 

Grafička crna i bijela: kombinacija oštrih bijelih i crnih oblika daje zadivljujući rezultat. Dizajneri koriste ovu smionu tehniku kada žele razbiti velike površine boja.

 

Mandarinin tango: ova sunčana nijansa se urezala u psihu kreatora, ističući se uglavnom kroz mnoge haljine i kapute.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info