Recite zbogom mamurluku

0


Bilo je to jednog bolnog jutra nakon lude noći provedene u New Yorku. Brenna Haysom se probudila sa grozomornim mamurlukom kojeg se veoma teško riješila. Nakon toga je počela razmišljati šta bi bio najbolji lijek za njeno nesretno stanje.

„Počela sam da istražujem pokušavajući da shvatim zbog čega dolazi do pojave mamurluka i šta je najbolji lijek za to“, izjavila je Haysom.

Nakon što je shvatila da na tržištu ne postoji lijek koji u isto vrijeme liječi glavobolju, mučninu, umor i sve druge simptome koji se javljaju nakon noći provedene u partijanju, odlučila je da sama stvori čudesnu pilulu.

Nakon početnog testiranja proizvoda, Haysom je 2010. godine napustila posao i osnovala kompaniju Rally Labs d.o.o kojom ona predsjedava. Ova nova kompanija je počela da prodaje tabletu protiv mamurluka koja se zove Blowfish.

Tableta se trenutno može naručiti preko njihove web stranice  i Amazona, a početkom sljedeće godine će se moći kupiti i u apotekama diljem SAD-a. Tableta sadrži 500 mg aspirina i 60 mg kofeina te antacid koji joj daje šumeće svojstvo.

Haysom kaže da efekat nije isti ako samo uzmete aspirin i popijete šolju kafe. „Tableta ne sadrži ništa novo ili posebno ili neobično. Ali ipak, ovo je jedini proizvod koji je odobren od strane Administracije za hranu i lijekove i koji stvarno djeluje“, izjavila je Haysom. Takođe, dokazano je da tableta djeluje nakon osam do deset minuta.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info