Možete li sačuvati tajnu?

0


Podijelite s njom sve vaše tajne i ona će vam obećati da će „ćutati kao zalivena“. Ali, budite oprezni kada vjerujete ženama, jer je nova studija pokazala da žena može čuvati tajnu oko trideset minuta.

Istraživači su otkrili da su žene nadjačane željom za ogovaranjem i ne mogu tajiti stvari duže od 32 minute. U zavisnosti o tome ko je „meta“ trača, prvi primaoci informacije će biti njen muž, majka ili najbolja prijateljica.

U studiju je bilo uključeno tri hiljade žena i svaka deseta je priznala da ne može čuvati tajne bez obzira koliko one bile lične ili povjerljive, a 85% ispitanica je reklo kako uživa slušati tračeve o drugima. Studija je otkrila i da se mnoge žene suočavaju sa rizikom gubitka povjerenja – skoro polovina njih je izjavila da često osjeća potrebu da nekom povjeri svoje tajne.

Ova anketa pokazuje da se žene stvarno bore sa samima sobom kako bi sačuvale tajnu. „Odavanje nečije tajne za samo 32 minute je veoma brz ‘posao’, a upotrebom modernih tehnologija sočni detalji iz nečijeg života se mogu podijeliti sa veoma velikim brojem ljudi u veoma kratkom vremenskom roku“, rekao je portparol ove studije. „Svi smo krivi kada se radi o otkrivanju nečijih tajni, ali u isto vrijeme postoji i veoma velika razlika između bezazlenog ćaskanja i otkrivanja nečijih najvećih tajni“.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info