Turska policija protiv Velikog brata

0


Svi imamo nekakvo mišljenje o ljudima koji se pojavljuju u emisijama koje su zasnovane na stilu Velikog brata. Međutim, imajte milosti prema ovih devet turskih djevojaka koje su prisilno držane u vili, jer im je bilo obećano da će se pojaviti u jednoj takvoj emisiji. Za vrijeme zatočeništva, njih su snimali, a slike su prodavane na internetu.

Turska policija je prošle sedmice ušla u vilu u Istanbulu u kojoj su djevojke boravile. One su bile zatočene skoro dva mjeseca nakon što su bile prevarene pričom da će se pojaviti na jednoj od najvećih turskih televizijskih stanica.

Umjesto pojavljivanja u emisiji koja se bazira na stilu Velikog brata, prevaranti su snimali djevojke, dok su bile gole, i slike su prodavali na internetu. Izvještaji navode da djevojke nisu bile direktno seksualno zlostavljane. Ipak, dobile su instrukcije da se tuku, da nose bikini i da igraju pored bazena koji se nalazi ispred vile.

Djevojke su se javile na novinski oglas koji je tražio natjecatelje za reality show koji se treba emitovati na jednom od vodećih turskih televizijskih kanala. Onda su prevaranti bili dovoljno drski da obave razgovore sa djevojkama koje su se prijavile s ciljem da odaberu devet djevojaka. Da bi ih zadržali u kući, primorali su ih da potpišu ugovor u kojem se obavezuju da će platiti sumu od 30 000 dolara, ako napuste kuću prije isteka dva mjeseca.

Grupa od četvoro ljudi koji su živjeli u vili i „nadgledali“ cijelu stvar su uhapšeni, ali su nakon toga i pušteni da se brane sa slobode. Vođi grupe, koji je prodavao slike na internetu, se gubi svaki trag.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info