Osamdesete su bile super: AirCassette aplikacija

0


Svi se sjećamo audio kaseta koje su bile jako popularne osamdesetih (i dobrim dijelom devedesetih) godina prošlog vijeka i koje su sada antička tehnologija. Ipak, bile su veoma zanimljive, a pitanje koje se nametalo samo po sebi je bilo: kako je moguće da tamo neka traka može na sebi imati muziku? Sada ćete rijetko naći nekoga ko sluša muziku sa audio kaseta (dobrim dijelom zbog toga što se u većem dijelu svijeta uopšte ne proizvode) i upravo je zbog toga aplikacija AirCassette tako cool.

Šta je AirCassette?

To je muzički player za iPhone, iPod i iPad koji zamjenjuje CoverFlow i iTunes i mp3 imitacijom kasetofona. Ovo nije aplikacija bez koje ne možete živjeti, ali je jako zabavna i posebno će biti zanimljiva svima vama koji ste nostalgični za vremenima kada su kasete i miksevi na kasetama bili cool i prava fora. Kada pustite pjesmu više nećete vidjeti omot albuma već audio kasetu koja kao da je ubačena u kasetofon – da, čak se i točkići okreću. Naziv izvođača i pjesme su našarani na kaseti, lista pjesama, drugi izvođači i albumi izgledaju kao kutija u kojoj su se nalazile kasete i sve radi kao i svaki drugi muzički player. Možete napraviti redoslijed pjesama, dijeliti muziku i napraviti svoj miks.

Zašto nam se sviđa AirCassette?

Svi se sjećamo kako smo čekali pjesme na radiju i nasnimavali ih na kasete. Zar to nije bilo baš cool? OK, bilo je puno lakše baratati CD-ovima, ali nekako, kada se sjetimo kaseta i svih mikseva koje smo pravili na njima, uhvati nas nostalgija koja nas vraća u djetinjstvo/mladost. Ali, sada to možemo opet raditi (OK, ne baš sve) sa AirCassette aplikacijom i baš je super što su smislili istu. Probajte, stvarno je fora imati ovu aplikaciju i gledati kasetu na iPhonu ili iPodu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info