Sedam lijekova protiv mamurluka

0


Svako od nas se, bar jednom u životu, probudio sa glavoboljom i svim drugim propratnim stvarima koje nas sleduju nakon noći provedene u gradu i nekoliko alkoholnih pića. Donosimo vam sedam lijekova koji, stvarno, djeluju i „liječe“ mamurluk. Ako nam ne vjerujete, probajte pa nam javite (mi već jesmo).

 

1. Pijte vodu

Možda ćete pomisliti da lupetamo, ali ne biste vjerovali koliko ljudi uopšte ne pije vodu nakon noći u kojoj su popili litre alkohola. Alkohol je, zapravo, diuretik što znači da ako ste puno popili onda i gubite puno vode iz organizma. Upravo zbog toga je potrebno piti što više vode i, vjerujte nam na riječ, ovo stvarno pomaže.

 

2. Klin se klinom ne izbija

Svi ste čuli za staru narodnu poslovicu „Klin se klinom izbija“. E pa, narode, ne baš i u ovom slučaju, jer ukoliko ste popili puno prethodne noći, savjetujemo vam da ni u kom slučaju ne pijete alkohol narednog jutra, jer time nećete učiniti ništa drugo nego odgoditi dejstvo mamurluka (cilj je da se izliječite od mamurluka, a ne da ga odgađate, zar ne?).

 

3. Vježbajte

Zadnja stvar koju biste željeli uraditi kada ste mamurni je da idete u teretanu ili na trčanje, ali vježbanje će vam omogućiti da sve toksine izbacite iz tijela znojenjem, a takođe možete i sagoriti kalorije koje ste unijeli prethodne noći. Dvije muhe jednim udarcem. PS: nemojte pretjerivati, lagana šetnja ili brzo hodanje ili lagano trčanje će biti više nego dovoljni.

 

4. Brufen

Lijekovi koje pod svaku cijenu želite izbjeći su svi oni koji sadrže paracetamol, jer ako se koriste u ovom stanju isti mogu izazvati oštećenja jetre. Upravo zbog toga preporučujemo sve lijekove koji sadrže ibuprofen, a neki od njih su: brufen, advil, neofen i nurofen.

 

5. Seksajte se

Ovo je još jedan od lijekova protiv mamurluka koji je, provjereno, djelotvoran, ali kome je do seksa kada ga mamurluk razbija? E pa, trebali bi da se seksate, jer ćete se znojiti, a u isto vrijeme oslobađati visok nivo endorfina koji će pozitivno uticati na glavobolju. A, naravno, i uživaćete u samom djelu.

 

6. Pijte vitamine

Alkohol, između ostalog, „izjeda“ i sve vitamine koje se nalaze u vašem tijelu. Nedostatak vitamina A, B pa čak i C može samo pogoršati glavobolju. Preporučujemo vam da prije nego legnete popijete par vitamina i sutradan ćete se osjećati puno bolje.

 

7. Spavajte

I na kraju lijek koji nam je svima poznat. Ako ništa drugo ne upali, pokušajte spavati. Odmah otiđite u krevet i spavajte bez alarma. Ovaj lijek će vam sigurno goditi i definitivno ćete se osjećati bolje nakon njegovog „konzumiranja“.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info