Parfemi koje morate imati ove zime

0

Ovo su najbolji parfemi za zimski period, a koji nikada ne izlaze iz mode!

Givenchy – “Very Irresistible”


Opis: Omaž Givenchyjevim starim danima kada su moda i kinematografija bile usko povezani, Very Irresistible ujedinjuje elegantnu tradiciju francuskog stila sa energijom popularne kulture američkog filma. Very Irresistible pršti od ruža ulivenih u zvjezdani anis i list verbene i blago odstupa od tradicionalnih cvjetnih mirisa.

Komentar: Very Irresistible sastoji se od pet različitih vrsta ruža pomiješanih sa drugim sastojcima koji “vrište” ženstvenošću. Ovaj miris savršen je za sve dame koje žele da pokažu koliko su ženstvene i božanstvene.

Gucci – “Envy Me”


Opis: Envy Me je kreiran za dame koje zahtijevaju pažnju. Ovaj blještavi spoj božura, jasmina i ružičastog bibera stopljen je sa notama slatkog ličija i živahnog nara i ananasa, a izglađen je umirujućim mošusom, bijelim čajem i garantuje da će ONA postati objekat čežnje.

Komentar: Envy Me nije napadan ili nametljiv parfem, a spoj ličija i ananasa ugodno je iznenađenje koje se osjeti u pozadini ove mirisne note. Ukoliko želite da obogatite svoju kolekciju cvjetno-voćnih parfema, Envy Me je pravi izbor.

Dior – “Addict”


Opis: Addict udovoljava čulima sa raskošnim cvjetovima albicije, pohotnim cvjetovima kaktusa noćna kraljica i preslatkim burbonom vanile koji su kombinovani sa sandalovinom i tonka pasuljem da bi probudili osjećaj strasti u hrabroj, zavodljivoj ženi koja na sebi ima ovaj parfem.

Komentar: Ovaj parfem se može nazvati i “sreća i zimska zabava u boci” – veoma je uzbudljiv, sa cvjetnim notama koje su upotpunjene voćnim notama koje se provlače u pozadini. Parfem preporučujemo mlađim damama koje žele da slatko mirišu tokom cijelog dana.

Prada – “Tendre”


Opis: Tendre je tvorevina koja podsjeća na Pradine ženske parfeme koji prenose četiri glavna, ikonska sastojka u svom istinskom porijeklu u neodoljivi, blještavi miris sa hipnotičkim uticajem.

Komentar: Tendre ima zreliji miris, zaštitnički i elegantan u isto vrijeme, ali isto tako pristaje i svim damama u ranim dvadesetim.

L’Instant de Guerlain


Opis: L’Instant će vas podsjetiti na vaš prvi poljubac, trenutak kada ste se prvi put zaljubili, trenutak kada ste prvi put uzeli svoje dijete u naručje… Ovaj nježni, privlačni miris je zapetljana smjesa isprepletena mirisnom harmonijom medenog citrusa, magnolije i ćilibara koji prelaze u miris koji je predodređen da postane klasika.

Komentar: Ovo je parfem koji ćete odabrati bez obzira da li nosite udobni džemper ili večernju haljinu.

Dolce & Gabbana – “The One”


Opis: The One je topli miris sa notom mirisnog orijenta i modernom senzualnošću – miris sa jakom ličnošću i kontrastnom zlatnom slatkoćom. Stvoren za prave dive, The One je primamljiv, moderan i glamurozan, ali je u isto vrijeme i klasičan parfem. Glavne note isijavaju jarku svjetlost sa, tek obasjanim suncem, citrusima dok tople voćne note preslatkog ličija i sočne breskve doprinose ovom zadovoljstvu.

Komentar: The One je parfem koji može postati vaš zaštitni znak. Iako nema tipični djevojački miris, on odiše elegancijom i prefinjenošću – savršena mješavina za sve moderne, nezavisne dame.

Dior – “J’adore”


Opis: Senzualan i sofisticiran, J’adore je miris koji slavi renesansu ekstremne ženstvenosti i moć spontane emocije sa brilijantnim buketom orhideja, baršunastim dodirom šljive i zrelosti amaranta.

Komentar: J’adore je veoma suptilan i nikada neće postati zagušljiv ili napadan, bez obzira koliko ga koristite.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info