Žena pokušala prodati drogu pa greškom poslala SMS policajcu

0

Baš nam je žao dilera. Stvarno jeste! Šta će jadni ljudi, moraju da se izbore sa svim tim nepoznatim brojevima telefona i pribojavati se da sa druge strane nije policajac ili neki drugi predstavnik reda i zakona i stalno moraju biti na oprezu. Iznenađen sam kako ih se više ne upeca na najstarije trikove kao što je, na primjer, ova žena koja je pokušala da dogovori prodaju, ali je greškom poslala sms na pogrešan broj (veoma pogrešan broj!) – ispostavilo se da je poslala sms policajcu.

Amy Leigh Brown, tridesetpetogodišnja dilerka sa veoma slabim znanjem o tehnologiji i mobilnim telefonima i tipkanju uopšte, prevarila se prilikom ukucavanja broja na koji je poslala sljedeći sms :“Hej, Amy je. Hoćeš da večeras obavimo posao?“ Pogrešni broj je pripadao policajcu kojem je ovakav sms bio sumnjiv te je počeo da „igra igricu“ sa Amy. Ona je poslala sljedeći sms u kojem je rekla kako prodaje „koske“ (šifra za Xanax) i još je ugovorila i vrijeme i mjesto i opisala auto u kojem će biti da bi je mušterija najlakše pronašla. Naravno da je odmah uhapšena.

Amy koja živi u – pazite sad – Ulici Scooby Doo, u gradiću Marion, Sjeverna Karolina, se vrlo vjerovatno sada osjeća veoma prevarenom. I to je sasvim u redu, jer koje su šanse da se nekome desi ono što se njoj desilo? OK, svakodnevna je pojava da se sms pošalje na pogrešan broj, ali da taj broj pripada policajcu? To se zove loša, loša sreća.  Amy, sljedeći put počni sa bezazlenim smsom pa onda vidi kakva će biti reakcija s druge strane. Strpljiv diler je slobodan diler.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info