FBI uhapsio osobu koja je hakovala telefon glumice Scarlett Johansson

0

FBI je uhapsio osobu za koju se vjeruje da je, osim što je hakovala telefon glumice Scarlett Johansson,  hakovala i telefone još najmanje pedeset osoba iz svijeta šou biznisa.

Prema blogu Wired Thread Level, osumnjičeni je tridesetpetogodišnji Christopher Cheney sa Floride, koji se suočava sa 26 tačaka optužnice vezane za „pristup zaštićenim računarima bez dozvole vlasnika, krađa identiteta, oštećenje lične imovine (u ovom slučaju hakerisanje računara) i prisluškivanje“. Sudeći po navodima Thread Level-a, tehnike koje je Cheney upotrebljavao i nisu bile baš toliko komplikovane.

FBI je izjavio da je Cheney koristio podatke svojih žrtava koji su bili dostupni javnosti što mu je pomoglo provaliti u njihovu elektronsku poštu. Kod većine žrtava, on je tajno postavljao adresu za proslijeđivanje tako da bi svaki e-mail koji bi stigao na originalnu adresu bio automatski proslijeđen i na adresu koju je on kontrolisao.

Cheney je, navodno, provalio u mail Johanssonove još u decembru 2010. godine , tek mjesec dana nakon što je provalio u mail pjevačice Christinae Aguilerae i stilistkinje Simone Harouche.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info