Zašto se nikada ne trebate vratiti onome ko vas je već jednom ostavio

0

Imaj poštovanja prema sebi. Nemoj se vratiti osobi koja je pobjegla od tvoje ljubavi.

Nemoj se vratiti osobi koja se okrenula, ostavljajući te samu, ranjivu dok si je molila da ostane. Nemoj se vratiti osobi koja nikada nije ispunila svoja obećanja. Zaslužila si nekoga ko nikad neće ni u snu pomisliti da te ostavi. Zaslužila si ljubav u kojoj ćeš biti sigurna da si zaštićena od patnje i bola.

Zaslužila si nekoga ko nikada ne bi želio vidjeti tvoje suze zbog nečega što ti je učinio. Razumljivo je da je lako to učiniti kada tebe onaj koji voli moli da ostaneš. Lako je vjerovati kada želiš čuti ono što ti govori. I posebno se voli onaj koji se ne bi smio voljeti.

Ali slušaj sada, kad te bude molio da mu se vratiš i kada ti bude govorio da će sve biti drugačije i govoriće ti sve što bi ti željela čuti – ne povjeruj u to. On ti je već pokazao ko je onda kada te prvi puta ostavljao. Već ti je pokazao šta prema tebi osjeća kada se onako lako okrenuo i rekao zbogom. Ne budi luda.

Sigurno želiš biti voljena baš kao i svi drugi. Sasvim je jasno da želiš biti obožavana i bezbrižna u ljubavi, kao i svi drugi. Ali osoba koja te prije ostavila ponovno će otići. Osoba koja te ostavila nikada neće biti ona koja će trajno ostati.

Zato nemoj potrčati njemu u naručje čim te pozove. Nemoj ti biti ta koja će ispuniti njegovu prazninu. Jer on zna da ga voliš. On zna da ćeš biti tu na raspolaganju kada to njemu odgovara. Nemoj to raditi sebi. Nemoj mu ponovno poklanjati svoju ljubav na dlanu, jer će je on ponovno slomiti.


Zavoli prvo sebe. Bježi u suprotnom pravcu ako se pojavi ispred tvojih vrata. Trči i ne osvrći se. Baš kao što je on to isto učinio s tobom.

Zaljubljena si i to je sasvim prirodno. Ali, zar ne želiš osjetiti da tebe neko cijeni, voli i obožava kao ti njega sada? Jer u ovakvim ljubavima, nikada nećeš biti mirna, uvijek ćeš se pitati: “Šta ako me opet ostavi?” Jer ti si ga upoznala i znaš već šta je u stanju uraditi.

Zato, nemoj to sebi raditi. Zaštiti svoje srce i kaži: “Ne”. Kategorično! Sjeti se šta ti je već učinio. Ne zaboravi da te je već slomio i opet ima toliko hrabrosti ponovno se pojaviti pred tobom.

Nemoj se vratiti toj lažnoj nadi. Nemoj se vratiti lažima i lažnim obećanjima i suzama. Nemoj se vratiti u pitanja i strah. Nemoj se vratiti ponovno igrama. Ti zaslužuješ puno više od njega. To je sada vjerovatno teško da čuješ, jer si na prekretnici, jer se bojiš da ćeš ostati sama ako njega ne primiš nazad.

Možda ćeš i povjerovati da se promijenio, da je prvi put pogriješio što je otišao, ali skupi hrabrosti i misli na sebe. I svoje dobro. Nakon nekog vremena, vidjećeš da si uradila najbolju stvar ikada, jer si rekla: “Ne”.

Izvor: Zdrava i sretna

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info