Do ravnog i zategnutog stomaka za samo 4 sedmice

0

Kada je riječ o fizičkom izgledu, zategnut stomak je nešto svaka žena želi da ima. Međutim, budite spremni da se dobro oznojite kako biste to i postigli.

Svjetski poznati fitnes treneri garantuju da ćete uz pravilnu i balansiranu ishranu, redovne kardio treninge i sljedeće četiri vježbe za samo mjesec dana imati stomak kakav ste oduvijek željeli.

Kombinovani izdržaj

Zauzmite početni položaj za sklek. Desno koljeno privucite ka grudima. Okrenite se u desno tako da su desni kuk i butina okrenuti prema podu. Spustite se tako da sjednete na desni kuk (A). Vratite se ponovo u položaj za sklek te podignite desnu nogu što više uvis (B). Vratite se početni položaj. Uradite dvadeset ponavljanja na desnu stranu te još dvadeset i na lijevu.

 

Dijagonalno podizanje nogu

Lezite na leđa sa nogama ispruženim na podu. Kuk blago okrenite na lijevu stranu tako da su noge dijagonalno postavljene. Lijevu ruku savijte iza glave, a desnu ispružite u stranu sa dlanom okrenutim prema dole (A). Iz tog položaja podignite noge što više uvis (B). Vratite noge u početni položaj. Uradite trideset podizanja na jednu stranu, a odmah zatim i na drugu.

 

Podizanje stopala u stranu

Lezite na leđa i raširite noge tako da su prsti okrenuti prema gore. Ruke su savijene iza glave (A). Desnu nogu okrenite prema vani te je podignite što više možete (B). Koristeći mišiće unutrašnjeg dijela butine lagano spustite nogu. To je jedno ponavljanje. Uradite po trideset ponavljanja svakom nogom.

 

Trbušnjaci sa opterećenjem

Lezite na leđa. Desnu ruku savijte iza glave. U lijevu ruku uzmite teg te je ispružite iza glave (A). Istovremeno podignite koljena (pod uglom od devedeset stepeni) i glavu. Odmah zatim, lijevu ruku podignite uvis pa spustite pored tijela (B). Vratite se u početni položaj. To je jedno ponavljanje. Uradite trideset ponavljanja, prebacite teg u desnu ruku te uradite još trideset.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info