Ovo su najbolji ženski parfemi po izboru muškaraca

0

Koji je ženski parfem najbolji? Možda to pitanje ne treba postavljati ženama, već muškarcima. Iako se većina muškaraca slaže kako su sljedećih pet parfema neodoljivi, to ipak ne znači da trebate odmah trčati do parfimerije i kupiti neke od njih. Uvijek nosite ono što se prvenstveno vama sviđa. Ipak, hajde da vidimo o kojim parfemima je riječ.

Carolina Herrera – “Good girl”


“Tako je dobro biti nevaljala”, slogan je parfema sa Carolina Herrera potpisom – “Good girl”. Opojna kombinacija tuberoze i prženih bobica tonke predstavlja dualitet ženskog karaktera. Cvjetni talas jasmina i tuberoze u suprotnosti je sa misterioznim i dubokim notama kakaoa i tonka bobica, a to je ono što ovaj parfem čini istinski spektakularnim.

Marc Jacobs – “Decadence”


Miris ovog prekrasnog parfema gotovo je jednako dekadentan kao i njegova prezentacija. Upakovan u luksuznu bočicu koja podsjeća na legendarnu Marc Jacobs torbu, ovo je parfem koji će vas uvijek izdvojiti iz mase. Gornje note italijanske šljive upotpunjenje su pomoću kremastog jasmina i tečnog ćilibara, a idealan je za prohladne dane i večeri.

Guerlain – “La Petite Robe Noire”


Njegov jednostavni potpis obogaćen je pomoću nekoliko neobičnih sastojaka, od kojih je prvi crna višnja, a ilustruje ga veoma smjela kombinacija badema i više vrsta bobičastog voća. Na kraju, sladić, crni čaj i ruža su se pobrinuli da ovaj parfem bude neodoljiv, zagonetan i zavodljiv, baš kako to njegov naziv i kaže – “mala crna haljina”.

Chanel – “Coco Mademoiselle”


Ne, ne morate biti gospođica da biste nosile ovaj parfem. I, ne, ne morate nositi ni malu crnu haljinu koju nam je draga Koko Šanel “podarila” prije više od stotinu godina. Potrebno je samo da nanesete ovaj prekrasni parfem i raspoloženje će vam se sigurno popraviti. Tako privlačan i svjež, jedan je od najomiljenijih slatkih nektara, a definitivno je jedan od najprodavanijih.

Dior – “J’adore”


Senzualan i sofisticiran, J’adore je miris koji slavi renesansu ekstremne ženstvenosti i moć spontane emocije sa brilijantnim buketom orhideja, baršunastim dodirom šljive i zrelosti amaranta. Tako divan i raskošan, jedan je od onih parfema koje nikada ne poželite prestati sa nosite, od jutra do večeri. Iako je nakon njega došlo par varijacija (J’adore Absolu samo je jedna od njih), J’adore i dalje ostaje jedan od najpopularnijih Diorovih parfema.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info