Osvježite stajling: 5 hit komada garderobe koje trebate imati ovog ljeta

0

Određeni komadi garderobe uvijek vam mogu pomoći da osvježite svoj cjelokupni stajling te da izgledate veoma moderno i upečatljivo. Upravo takav slučaj je i sa sljedećih pet.

Haljina na kopčanje


Ljeto ili zima, haljina je komad garderobe koji veoma rado nosimo i to u svim prilikama. Ove ljetne sezone, ukoliko vam je cilj da na veoma jednostavan način osvježite svoj stajling te da izgledate veoma moderno, birajte haljinu na kopčanje.


Ovdje postoji više verzija, a kod nekih dugmad imaju samo dekorativnu funkciju. Naravno, vi birajte onaj model koji najbolje odgovara vašim ličnim preferencijama, a što se tiče boja i dezena, opcije su zaista mnogobrojne. Ipak, moramo priznati kako su “prave” ljetne nijanse i dezeni ipak među popularnijima (na primjer, bijela haljina na kopčanje).

Bijele sandale


Sasvim je sigurno da ćemo sandale nositi i ovog ljeta, u to nema sumnje, a ono što ćemo uraditi, kako bismo osvježile svoj stajling, jeste da ćemo birati bijele sandale. Najpopularniju ljetnu boju možete pronaći na svim komadima garderobe i aksesoarima, a ni obuća nije izuzetak.


Bijele sandale veoma su zahvalne za kombinovanje, jer se odlično slažu sa svim drugim boja, a pored toga, posebno će istaknuti vaš ljetni ten. Kombinujte ih sa pantalonama, suknjama, haljinama, šorcevima – zapravo, s čim god poželite i sigurno nećete pogriješiti.

Šorc sa visokim strukom


Komadi garderobe sa visokim strukom pravi su blagoslov za sve niske dame, jer nam pomažu da na tako jednostavan način dodamo par centimetara svojoj silueti i da izgledamo više pa čak i vitkije. Osim suknje sa visokim strukom i haljina koje imaju visoko podignuti struk, ovog ljeta ćemo nositi i šorceve u ovom stilu.


Šorc sa visokom strukom možda i ne možete nositi baš u svim prilikama, ali u onim prilikama koje to dozvoljavaju, možete ga kombinovati sa raznim modelima majica i bluza pa čak i košulja. Ovaj model šorca veoma je popularan i kod dama koje su obdarene oblinama, jer pomaže da se na veoma lagan način prikriju problematična područja na tijelu.

Široke pantalone


Tokom ljeta nosimo i pantalone, zar ne? Naravno da nosimo, s izuzetkom što je potrebno da biramo one modele koje najbolje odgovaraju datim vremenskim uslovima. Shodno tome, biraćemo pantalone širokih nogavica, a u prvom redu popularne kilote.


Kilote su već par ljetnih sezona u samom vrhu popularnosti, kada je riječ o pantalonama, a osim što su veoma udobne i moderne, velika prednost im je i to što ih možete nositi u svim prilikama, od posla do večernjih izlazaka.

Kombinezon


Ovaj udobni ljetni komad garderobe veoma lako možete uvrstiti u svoj svakodnevni stajling, a najbolje od svega je to što ga ne morate baš nešto pretjerano stilizovati – dovoljno je tek par aksesoara da biste dobile veoma upečatljiv stajling, bilo da je riječ o dnevnoj ili večernjoj kombinaciji.


Kombinezon, takođe, možete nositi gotovo u svim prilikama, ali je ipak potrebno obratiti pažnju na sam model – blago dekoltirani modeli odlična su opcija i za poslovne prilike (diskretni V izrez). Pored toga, ukoliko birate modele sa vertikalno postavljenim prugama, vizuelno ćete izgledati više i vitkije.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info