Inspiracija u 20 slika: Šta nositi ove sezone

0

Proljeće je, skoro pa uvijek, rezervisano za raskošne boje koje dodatno obogaćuju stajling. Haljine i suknje u kombinaciji sa laganim vesticama i džemperima idealne su za ovo godišnje doba. Naravno, ne treba izostaviti ni nježne pastelne boje, blejzere ili zanimljive farmerice.

Bez obzira da li više volite elegantniji ili opušteniji stil, donosimo vam dvadeset fantastičnih kombinacija koje vam mogu poslužiti kao inspiracija za ovu sezonu.

Najpopularnija proljetna kombinacija


Proljetna sezona idealno je vrijeme da se odlučite za komade garderobe koji vam mogu pomoći da stvorite ultra popularan stajling. A, kada već pričamo o ultra popularnom, onda mislimo na kombinaciju farmerica i blejzera.

Ovo je tako jednostavna kombinacija, a veoma efektna te je možete nositi gotovo u svim prilikama (to, naravno, prvenstveno zavisi od modela farmerica).

Kožna jakna


Kožna jakna veoma je popularan i moderan komad garderobe koji najčešće nosimo tokom proljetne i jesenje sezone. Ona je veoma zahvalna za kombinovanje, a možete je uvrstiti u svakodnevni stajling na tako mnogo načina.

Jedan od njih je da je kombinujete sa hlačama sa visokim strukom i košuljom. Ovo može biti i elegantna i sportska kombinacija, a što će zavisiti od toga da li ćete joj dodati klasične salonke ili patike.

Bluza od čipke


Tako nježna i privlačna, bluza od čipke definitivno je jedan od komada garderobe koji bi trebalo da uvrstite u svoj proljetni stajling. Ona je veoma moderna, a možete je kombinovati sa tako mnogo drugih komada garderobe. Odličnu kombinaciju dobijate kada bluzu od čipke kombinujete sa midi suknjom.

Ovdje možete dodati i bilo koju proljetnu jaknu, bilo da je riječ o kožnoj jakni ravnih linija, tamnoj teksas jakni (posebno ukoliko je ostatak kombinacije svjetlijih nijansi) ili blejzeru. Kombinacija koja je idealna za poslovne, ali i neobavezne prilike.

Teksas suknja


Ultra popularan i moderna, teksas suknja dolazi nam do izražaja tokom proljetne sezone, a nosimo je veoma često, sve do zime. Jednostavna za stilizovanje, nosimo je u mnogobrojnim prilikama, a potoje određeni modeli koje možete nositi čak i na posao.

Imajući u vidu kako su farmerice i blejzer jedna od najpopularnijih proljetnih kombinacija, nema greške ukoliko odlučite da takav stajling dobijete i kada je u pitanju teksas suknja – kombinujte je sa majicom, blejzerom, obuću dodajte u odnosu na vremenske prilike i dobijate ultra modernu kombinaciju.

Prava zvijezda


Košulje i bluze komad su garderobe koji je zaista idealan za proljetnu sezonu, a veoma su funkcionalne i svestrane. Možete ih kombinovati sa raznim modelima pantalona, farmerica, ali i suknji. Naravno, ukoliko vam je cilj da vaš stajling izgleda što interesantnije, možete se odlučiti i za modele koji su prozirni, a posebno ako je riječ o tamnijoj podlozi preko koje se prostiru zanimljivi detalji (primjera radi, bijele zvijezde).

Ovaj model možda i ne možete nositi u poslovne svrhe, ali je zato i više nego odličan za neobavezne prilike, kao što su šetnja gradom, odlazak u kupovinu, kafa sa prijateljicma ili večernji izlazak.

Farmerice u boji


Jedan od veoma jednostavnih (i prekrasnih) načina da veoma lako osvježite svoj proljetni stajling jeste da birate komade garderobe koji su u nekoj od privlačnih, pastelnih boja. A, s obzirom na to da farmerice veoma često i rado nosimo, upravo su farmerice u boji komad garderobe koji je baš odličan za proljetnu sezonu.

Nećete pogriješiti s bilo kojom bojom, ali imajući u vidu da su tokom proljetne sezone pravi hit nježnije nijanse, sa puder ružičastom sigurno nema greške. Štaviše, ova divna boja odlična je za kombinovanje sa svim drugim bojama, bez obzira da li se one nalaze na neutralnom spektru ili su nešto svjetlije i vatrenije.

Iscijepane farmerice


Već dugo su jedan od najpopularnijih modela farmerica, a sasvim je jasno i zašto: ništa vam ne može pomoći da postignete neobavezan, ležeran i opušten stajling kao što to mogu uraditi iscijepane farmerice. Veoma moderne i popularne, idealne su za sve neobavezne prilike, a kada je riječ o kombinovanju, opcije su zaista mnogobrojne.

Isto kao i sa klasičnim modelima, možete ih kombinovati sa blejzerima i dobićete najpopularniju proljetnu kombinaciju, ali i kombinacija sa kožnim i teksas jaknama jednako je moderna i poželjna. Što se tiče obuće, iscijepane farmerice odlično se slažu sa patikama, ali nećete pogriješiti ni ako ih kombinujete sa klasičnim štiklama.

Buđenje ranog proljeća


Jedna od najljepših proljetnih boja, ali i uopšteno, svakako je zelena (i sve njene nijanse). Klasična zelena boja je boja koju možemo naći u prirodi, a tako je smirujuća i privlačna da, zaista, ne postoji razlog zbog kojeg je ne biste uvrstile i u svoj proljetni stajling. To možete uraditi na više načina, a pantalone su samo jedan od njih.

Ukoliko birate zelene pantalone, možete ih kombinovati sa svim neutralnim nijansama, ali nećete pogriješiti ni ako odlučite da im dodate i komade garderobe svijetllih neutralnih boja pa čak i određene vatrene boje odlično se slažu sa ovom bojom.

Bijela košulja


Sa tako mnogo modela i dezena, sigurno ne postoji žena koja u svom ormaru nema bar jednu košulju. Ovaj komad garderboe idealan je za poslovne prilike, ali ga možete nositi i u svim drugim prigodama. Iako su košulje na pruge ili modeli sa cvjetnim dezenom veoma privlačni i popularni, ono što možete uraditi ovog proljeća, a da biste izgledale veoma moderno, jeste da se odlučite za klasičnu, bijelu košulju.

Zašto baš za nju? Pa, iz jednostavnog razloga što je možete nositi svakodnevno, kombinovati sa svim komadima garderobe (od suknji preko pantalona do farmerica), a ona odgovara baš svim prilikama. I nemojte nikada misliti kako su klasični komadi garderobe monotoni ili nezanimljivi – učinite ih interesantnijim tako što ćete ih dobro stilizovati.

Kardigan


S proljetnom sezonom nikada nismo “načisto” pa će sigurno postojati dani kada je potrebno obući i nešto toplije i ugodnije komade garderobe (naravno, ne pričamo o “teškom minusu” već o blago svježijim jutrima i večerima). Odličan komad garderobe koji vam može pomoći da vam bude što toplije i ugodnije tokom tih dana svakako je kardigan.

Veoma lako ga možete uvrstiti u svakodnevni stajling tako što ćete ga kombinovati sa farmericama, suknjama ili elegantnim hlačama. Što se tiče obuće, birajte one modele koji se najbolje slažu sa ostatkom kombinacije, ali i koji najbolje odgovaraju trenutnim vremenskim prilikama.

Plisirana suknja


Suknje su tako ženstvene i privlačne, a na tržištu se mogu pronaći razni modeli koje možete nositi u svim prilikama. Ovdje je potrebno naglasiti da je model i dužina suknje veoma bitna, jer (primjera radi) mini suknju sigurno nećete nositi na posao. S druge strane, postoje modeli koje možete nositi baš u svim prilikama, a jedan od njih je i midi plisirana suknja.

Lepršava i privlačna, plisirana suknja jedan je od najvećih proljetnih trendova, a postoje modeli koji odgovaraju svim tipovima tijela i figurama. Ukoliko vam je cilj da izgledate veoma moderno, privlačno pa čak i pomalo romantično, lepršavu plisiranu suknju kombinujte sa majicama, bluzama ili košuljama od čipke.

Crno i bijelo sa tvistom


Kombinacija crne i bijele uvijek je odličan izvor, a to je posebno slučaj onih dana kada baš i ne znate šta da obučete. Tokom proljetne sezone, jedna od najjednostavnijih kombinacija jeste ova sa crnim hlačama i bijelom majicom.

To jeste jednostavno, ali vi ovu kombinaciju učinite apsolutno vrijednom modne piste tako što ćete joj dodati akesesoare i obuću u nekoj od vatrenih nijansi. Primjera radi, crvene mokasine će napraviti svu potrebnu razliku, a još jedan do dva crvena detalja pomoći će da ona izgleda spektakularno.

Dezenirane baletanke


Proljeće je sezona i kada nam u prvi plan dolazi i nešto lakša obuća, a mokasine i posebno baletanke uzimaju primat. Kada je riječ o baletankama već vam je poznato kako je to obuća koju možete nositi u svim prilikama i koja se veoma dobro može iskombinovati sa raznim komadima garderobe.

Postoji više modela baletanki koje možete uvrstiti u svoj svakodnevni stajling, a dezenirane su zaista fantastična opcija – one mogu svaku kombinaciju podići na viši nivo, bilo da se radi o cvjetnom dezenu, životinjskom uzorku ili nekom sasvim trećem stilu.

Crvene štikle


Da li ste spremne da privučet pažnju? Da li ste spremne da na veoma jednostavan način svoj stajling podignete na jedan viši nivo? Ako jeste, ovog proljeća birajte crvene štikle. Mada možete pomisliti kako ih nećete moći kombinovati sa mnogo drugih komada garderobe, to je ipak daleko od istine.

Crvene štikle idealne su skoro u svim kombinacijama, a mogu vam pomoći da izgledate veoma moderno i privlačno. Možete ih kombinovati sa farmericama, klasičnim crnim hlačama, suknjama, dezeniranim haljinama… Zaista, opcije su bezgranične.

Hlače sa visokim strukom


Da li znate da vam određeni komadi garderobe mogu pomoći da vizuelno izgledate više i vitkije? Da, moda ima rješenje za sve! Najbolje od svega toga jeste što se radi o veoma modernim i privlačnim komadima garderobe koji odgovaraju svakoj ženi.

Jedan od njih su i hlače sa visokim strukom, a koje su pravi modni dragulj. Veoma privlačne i funkcionalne, možete ih nositi u svim prilikama, posebno ako birate modele čija dužina seže tik iznad članaka. Cjelokupnu kombinaciju podignite na još viši nivo: dodajte nude štikle koje samo dodatno vizuelno izdužuju vaše noge i pomažu vam da izgledate još više i vitkije.

Mala bijela haljina


Proljeće je idealna sezona da iz ormara izvučete sve one predivne haljine koje su ostale zapostavljene tokom zimske sezone. A što se tiče haljina, svaka žena bi trebalo da ima dva osnovna modela (pa onda sve ostale), a to su: mala crna haljina i mala bijela haljina. Prva je najelegantnija haljina na svijetu, a koja odgovara baš svim prilikama (naravno, u zavisnosti od modela).

Druga je veoma odlična opcija ukoliko želite da na veoma jednostavan način osvježite svoj proljetni stajling, ali i ako vam je cilj da izgledate veoma moderno. Ona je veoma lagana za stilizovanje, jer je riječ o neutralnoj nijansi, tako da nećete morati previše razmišljati šta biste joj dodali.

Popularni mantil


Proljeće je vrijeme kada je potrebno da uvrstite i laganije jakne u svakodnevni stajling, a sasvim je sigurno kako nećemo preskočiti ni najpopularniji mantil koji nosimo ove sezone, a to je baloner. Riječ je o komadu garderobe koji je rezervisan za žene koje imaju ukusa, a veoma lako ga možete dodati u svakodnevni stajling.

Baloner veoma lako možete iskombinovati sa hlačama i košuljama i dobijate kombinaciju koju možete nositi na posao. Nećete pogriješiti ni ako ga dodate suknji i košulji, jer opet dobijate još jednu poslovnu kombinaciju, a koju možete nositi i u neobaveznim prilikama.

Teksas jakna


O, da – proljeće je definitivno nezamislivo bez teksas jakne. Koliko god pokušavale da je izbjegnete (mada, zašto biste to radile?), to je praktično nemoguća misija. Zašto? Zato što teksas jakne uvijek izbijaju u prvi plan tokom proljetne sezone, a veoma su moderne, funkcionalne i svestrane. Ukoliko se odlučite za tamnije modele ravnih linija, možete ih čak nositi i u poslovne svrhe.

S druge strane, uvijek ih možete nositi u neobaveznim prilikama, ali i kombinovati sa svim drugim materijalima pa čak i sa drugim komadima garderobe koji su od teksasa. Tamna teksas jakna odlično će se slagati sa bijelim farmericama ili modelima farmerica koji su u boji. Sve u svemu, sada je pravo vrijeme da nosite ovaj vanvremenski komad garderobe.

Monohromatski stil


Već više sezona, monohromatski stil (kombinovanje komada garderobe iste boje ili u nijansama jedne boje) veome je popularan i posebno poželjan tokom onih dana kada baš i nemate ideju koje boje da kombijuete i šta da obučete.

Upravo zbog toga ovaj stil i jeste jedan od popularnijih, nose ga žene svih generacija, a tokom proljetne sezone nećete pogriješiti ni ako se odlučite za monohromatski stil u bijelom – svježe i moderno, a u zavisnosti od komada garderobe koje birate, možete dobiti i ultra upečatljivo modno izdanje.

Dašak boje


Nikada nemojte izbjegavati da u svakodnevni stajling unesete i živopisne boje, jer upravo one mogu napraviti svu potrebnu razliku i pomoći da izgledate modernije i upečatljivije. Takođe, sa toliko prekrasnih boja, bilo bi zaista šteta da osudite svoj stajling samo na neutrale – jeste da su oni privlačni, ali je potrebno da unesete i dašak svježine.

Upravo u tome će vam i pomoći nešto svjetlije i živahnije boje, a jedna od njih je i svijeto ljubičasta – nježna i moderna, sigurno će privući pažnju, bez obzira na to u kojoj prilici je nosite. Bluza u ovoj boji pun je pogodak, a možete je kombinovati čak i sa farmericama – stajling koji je tako upečatljiv i urban da nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info