Orsay: 5 najmodernijih haljina ovog proljeća

0

Sa haljinom nikada ne možete pogriješiti i gotovo svaka žena ima bar jedan model ovog najženstvenijeg komada garderobe koji nosi u mnogobrojnim prilikama. Haljina je zaista tako posebna i mnoge od nas ne propuštaju priliku da je uvrste u svoj stajling.

Kako biste i ove proljetne sezone imale veoma moderan i upečatljiv stajling, pobrinuo se popularni modni brend Orsay, a upavo sljedećih pet haljina fantastičan su izbor za ovo proljeće.

Haljina za sve prilike


Iako je najčešće nosimo tokom ljetne sezone, ipak nećemo propustiti priliku da košulja-haljinu uvrstimo u svoj stajling i tokom proljeća. Veoma moderna i privlačna, ovo je haljina koju možete nositi gotovo u svim prilikama, a to je posebno slučaj kada su u pitanju modeli čija dužina seže tik ispod koljena.

Upravo takva je i ova Orsay košulja-haljina, a koju veoma lako možete uvrstiti u svoj svakodnevni stajling tokom proljetne sezone, bilo da je nosite u neformalnim ili poslovnim prilikama. Zovemo je haljinom za sve prilike, jer nam dolazi u teget boji, a upravo iz tog razloga je možete i tako dobro stilizovati, sve u zavisnosti od prilike u kojoj želite da je nosite.

Proljetna raskoš


Ako postoji dezen koji je apsolutno raskošan, onda je to cvjetni dezen. Zapravo, riječ je o dezenu koji je popularan tokom svih sezona, a ni proljeće nije izuzetak. Haljina ukrašena ovim divnim dezenom uvijek će vas dovesti u centar pažnje, a upravo takva je i ova Orsay haljina.

Riječ je o crnoj haljini sa blago podignutim strukom, a kod koje je gornji dio ukrašen fantastičnim cvjetnim dezenom. Upravo pomenuto ovu haljinu čini tako raskošnom i privlačnom te je iz tog razloga ne morate uopšte ni stilizovati.

Poslovna haljina


Iako je karirani dezen obično rezervisan za jesenju sezonu, činjenica je da ga veoma često nosimo u poslovne prilike. Shodno tome, haljina ukrašena jednostavnim kariranim dezenom apsolutno je fantastičan izbor za poslovne prilike i tokom proljetne sezone.

Riječ je o haljini kratkih rukava, a kojoj ćete po potrebi dodati kardigan, blejzer, baloner ili neku drugu vrstu jakne. Naravno, ovdje je veoma bitno da ostatak kombinacije ne bude dezeniran, odnosno da je jednobojan, kako biste dobile što skladniji i upečatljiviji stajling.

Za vitkiji izgled


Postoje mnogobrojni komadi garderobe koji vam mogu pomoći da vizuelno izgledate više pa čak i vitkije, a ova Orsay haljina samo je jedan od njih. Naime, riječ je o haljini sa vertikalnim teget i bijelim prugama i visoko podignutim strukom, a što vam može pomoći da izgledate vitkije.

Kako to funkcioniše? Teget i bijela su suprotne boje te njihovom kombinacijom, u ovom konkretnom slučaju, dolazi do prave optičke varke, jer se oko posmatrača ne zadržava samo na jednoj tački (odnosno dijelu tijela), a ova haljina je odličan izbor za sve neformalne pa čak i određene formalne prilike.

Upečatljivi dezen


Postoji tako mnogo dezena koji mogu da vaš stajling učine upečatljivijim i modernijim, a samo jedan od njih je i geometrijski dezen. Štaviše, ovaj dezen (naravno, u zavisnosti od toga kako je raspoređen) može vam pomoći i da prikrijete određene nedostatke na tijelu ukoliko ih imate.

Imale ih ili ne, ova Orsay haljina, koja neodoljivo podsjeća na stilove iz sedamdesetih godina prošlog vijeka, sigurno će privući pažnju, a najbolje od svega jeste to što je možete nositi u mnogobrojnim prilikama. Imajući u vidu da je dezen veoma zanimljiv, ovu prekrasnu haljinu nećete morati ni da nešto pretjerano stilizujete – tek par diskretnih aksesoara biće sasvim dovoljni.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info