Karneri: Proljetni trend koji morate isprobati

0

Jedan od veoma popularnih proljetnih trendova su komadi garderobe sa karnerima odnosno volanima. Možete ih nositi u mnogobrojnim prilikama, uvijek će vam pomoći da dobijete veoma moderan stajling, a u nastavku pogledajte neke od najzanimljivijih koje možete nositi tokom proljeća.

Mala crna haljina


Ona je jedan od najpopularnijih komada garderobe svih vremena i to je nepobitna činjenica. Ono što je još jedna činjenica jeste da postoji model za svaki tip figure pa ovaj univerzalni komad garderobe nose žene svih generacija u mnogobrojnim prilikama. Model sa volanom u donjem dijelu samo je čini privlačnijom i modernijom.

Majica


Bijela majica sa karnerima na rukavima sigurno je komad garderobe koji možete nositi u mnogobrojnim prilikama, ali i dobro iskombinovati sa mnogobrojnim komadima garderobe. Za ležerno izdanje, kombinujte je sa uskim farmericama. Za elegantnije prilike, odlično će se uklopiti sa cigaret pantalonama ili suknjom olovka kroja.

Jakna


Tokom proljetne sezone, potrebna nam je i jakna bilo da su u pitanju dnevne ili večernje prilike. Ovdje postoji više modela koje možete uvrstiti u svakodnevni stajling, a jedan od njih je i ovaj model sa karnerima sa strana. Veoma privlačna i moderna, ona postaje i pomalo romantična ukoliko odlučite da ispod nje nosite komade garderobe od čipke, bilo da je riječ o bluzi ili čak haljini.

Romantična bluza


Bluze su i više nego poželjan komad garderobe, jer su veoma udobne, a ako vam je cilj da tokom proljetne (ili bilo koje druge) sezone dobijete i pomalo romantičan stajling, za to će se pobrinuti bluza ukrašena čipkom i karnerima na rukavima. Sigurno će vas uvijek dovesti u centar pažnje, gdje god se pojavite.

Prekrasni dezen


Postoje dezeni koji su in samo tokom nekih sezona, a postoje i oni koji su uvijek popularni i koji vam baš uvijek mogu pomoći da osvježite svoj stajling. Upravo takav je i cvjetni dezen – najpopularniji je dezen na svijetu, možete ga pronaći na svim komadima garderobe pa čak i na aksesoarima, a bluza ukrašena ovim dezenom i karnerima apsolutno je pun pogodak.

Za svježiji dan


Naravno, svježiji dani tokom proljetne sezone nisu neka velika nepoznanica i veoma često pribjegavamo raznim modelima džempera i kardigana kako bi nam bilo što ugodnije. Kardigan sa karnerima, osim što će vam pomoći da vam bude toplo i tokom svježijijih proljetnih dana, jedan je od onih komada garderobe koji će istovremeno pomoći i da dobijete moderno modno izdanje.

Striktno poslovno


Znate kako – ako je poslovno, ne mora biti dosadno! Ono stoji da poslovni stajling i nije nešto gdje možete puno manevrisati (posebno ako imate strogo propisano pravilo oblačenja na poslu), ali ipak nije neizvodivo. Shodno tome, dezenirana suknja olovka kroja i dalje je najelegantniji komad garderobe na svijetu, a sa dodatkom majice dugih rukava ukrašene karnerima, dobijate baš prekrasnu poslovnu kombinaciju.

Haljina za sve prilike


Kada je riječ o modelima haljina koje možete nositi u svim prilikama i same znate da postoji više opcija. Međutim, kada je u pitanju proljetna sezona, midi haljina dugih rukava jedna je od najboljih koju možete uvrstiti u svoj stajling. Kada je riječ o deznu, s cvjetnim nema greške, a možete se odlučiti i za model sa volanom u donjem dijelu, a što samu haljinu čini još raskošnijom i upečatljivijom.

Suknja


Još jedan komad garderobe koji neizostavno nosimo tokom svih sezona, a jedan od modela koji možete uvrstiti u svoj proljetni stajling svakako je i ovaj sa volanom u donjem dijelu. Iako je plisirana suknja među najpopularnijim modelima tokom svih sezona, tokom proljetne sezone zamijenite je ovim modelom, jer njega i ne nose baš sve žene.

Urbani stil


Urbani stil možete dobiti na više načina, a samo jedan od njih je da u svoj stajling dodate iscijepane farmerice ili ove sa nogavicama koje nemaju porube. Odlično ih možete iskombinovati sa raznim modelima obuće – od Converse patika do klasičnih salonki – a što se tiče gornjeg dijela kombinacije, bluza sa raskošnim karnerima odradiće odličan posao i sigurno vas dovesti u centar pažnje.

Karneri na sve strane


Možda se na prvu može činiti kao da je malo pretjerano, ali zapravo je veoma interesantno i upečatljivo. Suknju ukrašenu karnerima možete kobminovati sa gornjim dijelom koji je u istom stilu, bez obzira da li se radi o majici, bluzi ili košulji. Na taj način dobijate karnere na svim stranama, ali i ultra moderan stajling koji je dostojan i same modne piste.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info