Bijele gležnjerice: 23 fantastične kombinacije za ovu sezonu

0

Potpuno fantastične, bijele gležnjerice model su obuće koji vam može pomoći i da malo osvježite svoj svakodnevni stajling. Donosimo vam dvadeset i tri fantastične ideje kako da to i uradite ove sezone.

Jednostavno nježno


Nježne pastelne boje uvijek su veoma poželjne i pri tome su i jedan od onih trendova koji vam mogu pomoći da dobijete i pomalo romantično izdanje. S druge strane, komade garderobe u pomenutim bojama možete kombinovati i sa farmericama i bijelim gležnjericama – i dalje ćete izgledati prilično romantično, posebno ako je gornji dio kombinacije u nekoj od pastelnih nijansi ljubičaste.

Najpopularnija kombinacija


Postoji tako mnogo kombinacija koje vam mogu pomoći da dobijete moderno modno izdanje, a kada je riječ o popularnosti tokom proljetne sezone, onda pričamo o blejzeru i farmericama. Ultra moderna i ultra popularna kombinacija podignuta je na viši nivo pomoću bijelih gležnjerica.

Prekrasno elegantno


Kada je riječ o elegantnim komadima garderobe, onda u prvom redu mislimo na suknju olovka kroja. Osim što je veoma elegantna, postoji i model za svaku ženu, a uvijek će vam pomoći da izgledate moderno. To je posebno slučaj kada birate dezenirane verzije omiljene suknje, a koje su idealne za kombinovanje (između ostalog) i sa bijelim gležnjericama.

Savršena svježina


Siva možda i nije jedna od onih boja koje će vam osvježiti stajling, ali svakako vam može poslužiti kao baza oko koje ćete sklapati ostatak kombinacije. Primjera radi, siva haljina dugih rukava odlično će se složiti sa bijelim gležnjericama, ali i sa bijelim ili svijetlim jaknama i balonerima.

Potpuno raskošno


Oni su popularni, oni su moderni, oni su ženstveni i tako raskošni! Da, pričamo o karnerima, a koje možete pronaći gotovo na svim komadima garderobe. Jedan od njih svakako je i haljina dugih rukava, a koja se fantastično slaže i sa bijelim gležnjericama.

Široke farmerice


Farmerice su komad garderobe koji možda i ne možemo nositi u svim prilikama, ali zaista je veoma mala šansa da postoji nešto toliko popularno – nose ih bukvalno svi, a jedan od modela koji možete ove sezone kombinovati sa bijelim gležnjericama su i bijele farmerice širokih nogavica.

Crno i bijelo


Potpuno odlična kombinacija i to ne samo za one dane kada ne znate šta da obučete – kombinaciju crne i bijele možete nositi uvijek i svuda i nikada nećete pogriješiti. Crne farmerice ili pantalone kombinujte sa bijelom majicom i crnim blejzerom te na kraju dodajte bijele gležnjerice i bijelu torbu. Da, toliko je jednostavno, a tako fantastično.

Čarapa čizmice


Ovaj model gležnjerica već par sezona je veoma popularan i mada ih baš i ne vole sve žene, to ipak ne znači da ih vi ne možete uvrstiti u svoj stajling ove sezone. Možete ih pronaći u svim bojama, a bijela je samo jedna od njih. Ovdje postoji više verzija: klasične koje su idealne samo za suvo vrijeme ili modeli kod kojih je donji dio od kože, a ostatak u stilu čarape.

Monohromatski stil


Ovo je još jedna odlična opcija za one dane kada ne znate šta da obučete, a kombinovanje komada garderobe u jednoj boji ili nijansama iste boje veoma je popularan trend tokom svih sezona. Nećete pogriješiti ni ako se odlučite za monohromatski stil u bijelom, a bijele gležnjerice odlično će se uklopiti.

Kombinacija za svaki dan


Tokom nešto svježijih dana, džemperi i veste komadi su garderobe koji su veoma poželjni, a koje možete veoma lako uvrstiti u svakodnevni stajling. Jedna od neformalnih, a tako dobrih kombinacija jeste ova sa farmericama, džemperom i bijelim gležnjericama. Po potrebi možete dodati baloner ili pak kožnu jaknu.

Samo neutralno


Neutralne boje su sve samo ne nezanimljive ili odbojne – da, neki ih smatraju i takvima. Zapravo, neutrali se mogu tako dobro međusobno iskombinovati mada ih možete kombinovati i sa bojama koje dolaze iz drugog spektra boja. Ipak, zadržimo se na kombinovanju neutrala i ove sezone – smeđa i bijela su tako dobra kombinacija, a smeđa haljina i bijele gležnjerice to potpuno potvrđuju.

Ultra urbano


Urbani stajling možete postići na više načina, a jedan od njih je i da kombinujete iscijepane komade garderobe. Ovdje se u prvom redu misli na razne komade garderobe od teksasa, ali ipak nemojte pretjerivati – neka samo jedan komad garderobe sa prorezima bude u sklopu jedne kombinacije. I, da, bijele gležnjerice će i ovdje odraditi odličan posao.

Odlična poslovna kombinacija


Ukoliko nemate strogo propisan poslovni stajling (blago vama), onda možete svaki dan imati veoma zanimljivu kombinaciju. Primjera radi, suknja sa karnerima i džemper balon rukava sigurno neće proći nezapaženo, a bijele gležnjerice samo će upotpuniti ovaj stajling. Po potrebi možete dodati lagani mantil ili neku drugu vrstu jakne.

Gležnjerice i odijelo


Možda pomalo neobično, ali bijele gležnjerice tako su dobar model obuće da ih možete nositi u svim prilikama. Ukoliko ih planirate kombinovati sa odijelom, poželjno je samo da pazite na visinu samih gležnjerica, a kako bi se najbolje uklopile sa elegantnim pantalonama od odijela.

Totalno opušteno


Gležnjerice na pertlanje klasični su model obuće koji vam može poslužiti i kod kreiranja ležernijih kombinacija. Karirane pantalone u kombinaciji sa duksericom koja ima kapuljaču sigurno nije kombinacija koju možete nositi u svim prilikama, ali je idealna za sve one dane kada želite ležeran stajling. Dodajte joj bijele gležnjerice na pertlanje i bajker jaknu i dobićete totalno opušteno modno izdanje.

Super moderno


Komadi garderobe sa visokim strukom pravi su blagoslov za nešto niže žene, jer vizuelno mogu dodati par centimetara i učiniti da izgledate više pa čak i pomalo vitkije. Suknja sa visokim strukom ukrašena životinjskim dezenom veoma je moderan komad garderobe, ali je poželjno da to istovremeno bude jedini dezenirani komad garderobe u sklopu jedne kombinacije. Takođe, bijele gležnjerice će se odlično uklopiti u tu kombinaciju.

Blejzer i suknja


Možda ste pomislile kako se blejzer može samo kombinovati sa pantalonama i farmericama, ali ovaj svestrani komad garderobe veoma dobro možete iskombinovati i sa raznim modelima suknji pa čak i sa haljinama. Ova odlična kombinacija može vas dovesti u centar pažnje, a posebno i ako joj dodate bijele gležnjerice.

Jednostavno, a efektno


Ukoliko postoji najjednostavnija kombinacija na svijetu onda je to kombinacija farmerica i bijele majice. Ona možda i jeste jednostavna, ali je i veoma efektna i idealna za sve neformalne prilike. Po potrebi joj možete dodati i dugi kardigan, a bijele gležnjerice samo će biti dodatni plus.

Chelsea gležnjerice


Ovo je vjerovatno i najpopularniji model gležnjerica – odlikuju ga elastični dijelovi koji se nalaze sa strana, a kojima je glavna funkcija lakše obuvanje i izuvanje obuće. Ovdje, takođe, postoji više opcija: stileto štikla, puna peta, zaobljeni vrh ili špicasti, platforme… Vi, naravno, birajte onaj model koji najviše odgovara vašim ličnim i modnim preferencijama.

Bijelo i bijelo


Pridržavate li se često onog pravila kako je potrebno da se boja obuće i torbe slažu, s ciljem da bi kombinacija bila što skladnija? Ukoliko to jeste slučaj, onda ove sezone u svakodnevni stajling, osim bijelih gležnjerica, dodajte i bijelu torbu. Sigurno će vam osvježiti stajling, bez obzira na to da li je riječ o ležernom, urbanom, elegantnom ili pak nekom sasvim drugom.

Jednostavno, a upečatljivo


Crne pantalone komad su garderobe koji bi svaka žena trebalo da ima, jer se jako dobro mogu iskombinovati sa svim drugim komadima garderobe. U zavisnosti od samog modela pantalona, možete ih nositi i u svim prilikama, a kombinacija sa bijelim čarapa čizmicama i dezeniranom košuljom sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Omiljeni dezen


Dezeni imaju jednu primarnu funkciju, a to je da svakodnevni stajling učine živopisnijim i zanimljivijim. To je posebno slučaj kod ultra popularnog cvjetnog dezena, a koji možete pronaći na svim komadima garderobe. Jedan od njih je i mini suknja, a koju možete odlično iskombinovati sa jednobojnom bluzom ukrašenom mašnom i bijelim gležnjericama.

Popularni retro


Retro komadi garderobe doživjeli su pravi preporod unazad par sezona, a vodeći među njima svakako je plisirana suknja. Ovo je model suknje koji možete nositi u svim prilikama, posebno ako birate one modele čija dužina seže do pola lista, a odlično se slažu i sa bijelim gležnjericama.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info