Zaobiđite ih u širokom luku: Farmerice koje nikako ne odgovaraju vašoj figuri

0

One su komad garderobe koji svi rado nosimo, ali znate li da upravo zbog farmerica možete izgledati prilično loše? Naravno, ukoliko odaberete model koji ne odgovara vašoj figuri. Pa, kako odabrati onaj pravi? Neka vam sledeći mali vodič služi kao pomoć.

Dame sa oblinama


Izbjegavajte modele koji imaju izblijedjele dijelove, šljokice, nitne i ostale “ukrase” na butinama ili zadnjici. Ovakvi detalji samo će skrenuti pažnju na ove dijelove tela. Takođe, tamniji džins će biti vaš prijatelj, dok će svjetliji biti najgori neprijatelj. Isto tako, izbjegavajte preuske modele i birajte rastegljive materijale – spandeks, likra, elastin. I, budite svjesne svoje veličine, jer treba da se osjećate udobno u tim farmericama.

Visoke dame


Jedino što vi treba da izbjegavate jesu farmerice čija se dužina završava nešto više iznad gležnjeva. Prvo što će skratiti vaše noge, što nikako nije cilj, a drugo što će izgledati kao da ste obukle “tuđe” farmerice. Što se tiče ostalih modela – samo naprijed, zbog vaše visine skoro svi modeli odlično će vam pristajati!

Sitna građa


U suštini, trebalo bi da izbjegavate vrećaste modele i takozvani dječački stil koji će vas “progutati”. Ukoliko vam se baš sviđa ovakakv model, uparite farmerice sa visokim potpeticama. Svakako treba da znate da su vaš “najbolji prijatelj” uske farmerice.

Atletski tip


Helanke sigurno jesu udobne, ali nisu najbolji izbor za vas sa altetskom građom. U istu grupu spadaju i uske farmerice. Umjesto njih, odlučite se za ravne krojeve.

Jabučasta figura

Nikako ne nosite farmerice koje su uske ispod koljena i oko članaka, jer će to samo naglasiti vašu figuru jabuke. Ako ih ipak obučete, neka vaša bluza bude dužine bar do ispod rajsferšlusa kako biste vizuelno izdužile figuru i učinile je vitkijom. Najbolji model za vas su “zvoncare” (farmerice koje se šire ka dole odnosno čiju su donji dijelovi nogavica u obliku trapeza ili zvona).

Kruškasta figura


Plitke pantalone definitivno nisu vaš prijatelj. Srednje duboki i duboki modeli sa ravnim ili, još bolje”zvnocare”, krojem su najbolje za vas. Ako se ipak odlučite za uske farmerice, neka ostane malo prostora oko članaka – nikako helanke i ekstra uske.

Figura pješčanog sata


Vi biste trebali izbjegavati “zvoncare”! Takođe, preduboki modeli samo će skrenuti pažnju na predio stomaka i učiniće da izgledate krupnije nego što jeste. Izbjegavajte i modele koji su izblijedjeli ili imaju određene ukrase na regiji oko bokova. Izbjegavajte farmerice sa detaljima na džepovima.

Dječačka figura


Ono što vama fali jesu izražene obline na struku i boku pa zato svakako izbjegavajte plitke modele koji će dodatno skrenuti pažnju na to. Vaše tijelo je kao rođeno za duboke modele, jer će presjek na struku vizuelno stvoriti obline koje želite. Pogotovo će vam dobro pristajati modeli sa vrećastim džepovima ili bilo šta što dodajte volumen na predjelu bokova.

Izvor: Mogu ja to sama/minimagazin.info

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info