Trideset i jedna fantastična kombinacija za 31 dan januara

0

On je prvi zimski mjesec i, kada su u pitanju vremenske prilike, apsolutno ništa nas neće iznenaditi. A kako biste imale veoma moderan stajling i ovog januara, inspiraciju potražite u galeriji koju smo vam spremile ispod.

Šerling jakna


Ova fantastična jakna može vam pomoći da dobijete veoma moderan i urban stajling, a osim što je veoma topla, ona se i fantastično slaže sa mngobrojnim komadima garderobe (čak i sa nekim haljinama).

Široke pantalone


Naravno da ih nosimo i ovog mjeseca, jer su pantalone komad gardereobe koji se tako dobro može iskombinovati sa raznim modelima majica, bluza i košulja, a o njihovoj praktičnosti da i ne pričamo. Ovog mjeseca rado nosimo i modele sa nešto širim nogavicama.

Omiljeni asesoar


Asesoari su veoma bitan dio svake modne kombinacije, a kada je u pitanju zimska sezone, pojedini asesoari pomažu nam i da nam bude dovoljno toplo i tokom najhladnijeg dana. Takav je slučaj i sa šalom, a koji nećemo zaobići da dodamo u svakodnevni stajling tokom ovog mjeseca.

Bordo


Znate kako, možete vi pokušavati da je izbjegavate, ali je činjenica kako je riječ o veoma popularnoj boji tokom zimske sezone. Bordo se lako može uklopiti u svaki stajling, ali i dobro iskombinovati sa svim drugim bojama, jer se ponaša poput nautralnih boja.

Kožne pantalone


Ovdje postoji tako mnogo opcija, a kožne pantalone sa visokim strukom samo su jedna od odličnih koje možete nositi tokom ovog mjeseca. Tako su zgodne za kombinovanje, a mogu vam pomoći i da dodate par centimerata svojoj figuri (naravno, vizuelno).

Monohromatski stil


Jedno te isto. Ili ipak nije? Biće da je ipak ovo drugo – monohromatski stil, u suštini, jeste kombinovanje komada garderobe iste boje, ali vi slobodno idite korak dalje te kombinujte različite nijanse jedne boje. Na kraju, stajling podignite na jedan viši nivo tako što ćete dodati par asesoara sa životinjskim dezenom.

Kardigan


Kardigan je tako dobar i poželjan komad garderobe tokom hladnih januarskih dana, odličan je za slojevito oblačnje te se veoma lako može uklopiti u bilo koji stajling. Zaista – možete ga dodati i farmericama i suknjama i kožnim pantalonama, a uvijek ćete dobiti udobno modno izdanje.

Plisirana suknja


O njenoj popularnosti nema potrebe da pričamo, jer je riječ o jednom od najmodernijih komada garderobe unazad par sezona. Ona jeste retro, ali vam može pomoći da dobijete veoma moderan stajling, bez obzira na to s čim odlučite da je kombinujete.

Crno i bijelo


Kad imate nedoumicu, uradite ovo: kombinujte crne i bijele komade garderobe. To može biti toliko lako poput kombinovanja crnih pantalona i bijelog džempera, a sve postaje još interesantnije kada dodate i kaput koji je upravo takav: crno-bijel. Naravno, nema greške ni ako dodate jednobojni kaput odnosno crni ili bijeli.

Rebrasti dezen


Ovo je dezen koji je sada već postao klasika, a možete ga pronaći na svim komadima garderobe pa čak i na pojedinim asesoarima. Razni modeli majica i džempera u vrhu su popularnosti, kada je riječ o ovom dezenu, ali za njima ne zaostaju ni haljine.

Fantastična poslovna


Ukoliko imate tu sreću da same birate šta ćete obući na posao (a pri tome mislimo: ako nemate strogo propisan poslovni dres kod ili ne nosite uniformu), onda ste već na samom startu u prednosti. A najjednostavnija kombinacija, koja je ujedno fantastična, jeste kombinacija pantalona sa visokim strukom i bluzom sa podignutom kragnom (ili rolkom). Bunda od vještačkog krzna je dodatni plus.

Gležnjerice


One su nam jedan od zaštitnih znakova tokom jesenje sezone, ali nosimo mi njih rado i tokom zime pa tako i tokom ovog mjeseca. Veoma dobro se mogu iskombinovati sa raznim modelima pantalona, farmerica, ali i suknji i haljina (naravno, sve u zavisnosti od samog modela gležnjerica).

Visoki struk


Komadi garderobe sa visokim strukom mogu vam pomoći da vizuelno izgledate više pa i ne čudi zašto su tako često prvi izbor nešto nižih dama. Suknju sa visokim strukom ovog mjeseca kombinujemo i sa džemperom i to tako što ćemo džemper ubaciti u samu suknju – upravo to će i pomoći da vizuelno izgledate više.

Zimska svježina


Možda ćete čuti kako se savjetuje da se ne nose bijeli komadi garderobe tokom zimske sezone, ali to je tako pogrešno. Jer: bijela je odlična za sve prilike, tako se dobro može iskombinovati sa svim drugim bojama te će vam svaki put osvježiti cjelokupni stajling. A možete odlučiti da kombinujete različite nijanse bijele i sigurno ćete dobro uraditi. Samo dodajte par dezeniranih asesoara kako bi sve bilo još upečatljivije.

Sportska elegancija


Spoj sportskog i elegantnog stila već odavno nije nepoznanica. Zapravo, ovo nije ništa teško i možete na veoma jednostavan način postići ovaj stajling – klasične pantalone kombinujte sa patikama i već ste na pola puta. Dodajte džemper sa rol kragnom i polu-sportsku jaknu i to je to.

Klasične farmerice


Klasika je uvijek u modi i zaista nikada ne bi trebalo da izbjegavate klasične komade garderobe. Klasične tamne farmerice možete nositi gotovo u svim prilikama (čak i na posao, ali samo ako nisu iscijepane), a odlične su u kombinaciji sa bijelom košuljom.

Prekrasni pasteli


Zima je često dosta siva i tmurna i uvijek je poželjno dodati par svjetlijih i nježnih boja u svakodnevni stajling. Kao izraziti predstavnik pomenutih boja prednjače nam pastelne nijanse – pastelno plava, ljubičasta, ružičasta – a koje su tako dobre za kombinovanje sa bojama koje nam dolaze iz neutralnog spektra.

Iscijepane farmerice


One su postale nezamjenjiv trend, bilo da je u pitanju ljeto ili zima, a nose ih žene svih generacija. Iscijepane farmerice jedan su od glavnih komada garderobe koji vam može poslužiti da dobijete urban stajling. Možete ih kombinovati i sa gležnjericama i nositi u svim neformalnim prilikama.

Predimenzionirani kardigan


Kada je riječ o kardiganima, ovdje postoji više opcija, a nama je jedna od najdražih ova – predimenzionirani kardigan. Ovo je komad garderobe koji može zamijeniti kaput ili jaknu tokom nešto toplijeg januarskog dana, a sigurno će vas dovesti u centar pažnje.

Zimski kolor bloking


Kombinovanje boja koje dolaze iz suprotnog spektra naziva se kolor bloking, a samo je jedan od načina na koje možete dobiti veoma moderno i upečatljivo modno izdanje ovog mjeseca, ali i sezone. Ovaj trend možda i ne možete nositi u svim prilikama, ali će vas svi primijetiti zbog njega, gdje god se pojavite.

Ultra upečatljiva


Ukoliko volite neutralne boje, u prvom redu crnu, onda znate kako je onda odlična kao “bazna” boja odnosno kao boja oko koje ćete sve druge boje uklapati. A ljubičasta (i sve njene nijanse) baš se dobro slaže sa crnom. Imamo dokaz: slika iznad!

Duga jakna


Možda niste ljubiteljka kaputa (i to je sasvim u redu – kaput ili volite ili ne), ali u tom slučaju možete se odlučiti za jednako toplo izdanje, a to je duga jakna. Ovdje postoji više varijacija, što se tiče dužine, ali sa midi jaknom (dužina seže do pola lista) sigurno nećete pogriješiti.

Slojevito


Slojeviti stil oblačenja možete postići na više načina, a ovog mjeseca možete se vratiti i starom provjerenom triku: obucite majicu sa rol kragnom te preko nje obucite košulju. Pomalo neočekivano, ali veoma efektno te je trik koji će vam pomoći da dobijete moderan stajling.

Kožne helanke


Helanke su veoma praktičan komad garderobe, a tokom zimske sezone veoma su popularne kožne opcije odnosno modeli helanki od vještačke kože. Kombinujte ih kao što biste to uradile i sa pamučnim i uvijek imajte u vidu kako je poželjno da gornji dio kombinacije bude nešto duži.

Životinjski dezen


Ovdje nema neke pretjerano velike polemike zapravo ne bi trebalo da je bude, jer: životnjski dezen ili animal print može vam pomoći da apsolutno svaku kombinaciju podignete na viši, moderniji nivo. I – dovoljno je sasvim jedan komad garderobe sa životinjskim dezenom (ili asesoar) nositi u sklopu jedne kombinacije da bi se to i postiglo.

Neka vas svi primijete


I to iz najboljeg mogućeg razloga! Za to će ovog mjeseca biti zaslužna crvena boja koju na više načina možete uvrsiti u svoj stajling, bilo da je nosite u vidu monohromatskog stila ili da crvene komade garderobe kombinujete sa drugim bojama iz neutralnog spektra.

Uske farmerice


Ovo je još jedan model farmerica koji odolijeva vremenu i još uvijek je poželjan i jako popularan. Uske farmerice možete dobro iskombinovati sa rolkama, košuljama ili bluzama te ih, uglavnom, nositi u neformalnim prilikama.

Suknja olovka kroja


Kada je riječ o suknjama, ovog mjeseca nećemo preskočiti ni najelegantniju suknju na svijetu odnosno suknju olovka kroja. Naravno, ovog mjeseca ćemo ipak birati modele koji su skrojeni od nešto toplijih materijala ili kože koja je ukrašena životinjskim dezenom.

Mala crna haljina


Jedna i jedina i uvijek poželjna, mala crna haljina komad je garderobe koji rado nosimo u svim prilikama. Postoji tako mnogo modela ovog vanvremenskog klasika (zaista, ona je pravi modni klasik), a vi ovog mjeseca birajte tople modele.

Kilote


Kilote su veoma popularne tokom ljetne sezone, a omiljene široke pantalone od pola lista možete nositi i tokom januara i zimske sezone. Kako? Pa, bitno je da uradite jedno od sljedećeg: birajte one koje su skrojene od toplijih materijala ili pak kožne varijatne, štogod više odgovara vašim modnim preferencijama.

Kombinacija za svaki dan


Ukoliko bismo morale da odaberemo samo jednu kombinaciju koju bismo najradije nosile, onda je to ova: elegantna suknja koju ćemo kombinovati sa džemperom i čizmama koje sežu do koljena. Dodaćemo i kaput, a mala beretka samo će dodatno upotpuniti ovaj praktični, a veoma moderni i privlačni stajling.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info