Godišnji horoskop za 2022. godinu

0

Nadamo se 2022. godini kao godini koja će ispuniti naša očekivanja (a s obzirom na to koliko smo u prethodne dvije godine zarozani, ta očekivanja su poprilična), ali ne možemo da vam obećamo da ćete iz nastupajuće godine izaći baš toliko ekstatični kao što u nju ulazite.

Naime, u 2022. godini ulazimo kroz kvadrat Saturna iz znaka Vodolije sa retrogradnim Uranom iz znaka Bika – energijom koja nas je pratila u prethodnih godinu dana i koja će obilježiti i godinu koja je pred nama. A kvadrat ove dvije planete govori o nastavku sukoba staro-novo, reformama, smjenama sistema, stari obrasci funkcionisanja i uvjerenja se sukobljavaju sa novim, govori o snalaženju u okolnostima koje su komplikovane i zahtjevne, govori o teškoćama, govori o tome da će dešavanja na kolektivnom i globalnom nivou jako uticati na naše sisteme vrijednosti kao i na same naše finansije.

A baš te finansije i ono što nam je vrijedno su obilježeni retrogradnom Venerom u znaku Jarca na ulasku u ovu godinu, Veneri koja je u konjukciji sa Plutonom i sa Suncem. Kada pričamo o finansijama, ovo su problemi u svim strukturama i na svim nivoima. Sa jedne strane imamo basnoslovne sume novca u rukama pojedinaca, a s druge imamo snalaženja i presipanja iz šupljeg u prazno kod „običnog“ čovjeka.

Kada pričamo o drugim stvarima koje su nam vrijedne – o emocijama – ove pozicije ukazuju na velike transformacije postojećih odnosa, na ozbiljne probleme u vezama, na odnose u kojima postoji „treće lice“, govore o manjku ljubavi i samopoštovanja, a pojačavanju žudnje i fazona „daj mi“, ali i o tome da će mnoge veze u kojima postoji izraženi problem u prethodnih par godina sada doći do svoje završne faze.

Još jedna stavka koja nam je vrlo značajna i koja će nas pratiti tokom 2022. godine jeste premiještanje ose čvorova u znakove Bik – Škorpija. Bik predstavlja materiju, novac, sve ono što nam je vrijedno. Škorpija predstavlja banke, finansijske ustanove, nasljedstva, transformaciju, gubitak, smrt. Pomračenja Sunca i Mjeseca pratiće nas kroz ova dva znaka i njihovo dejstvo ćemo osjećati na najdubljem emotivno-intimno-mentalnom nivou kao i na onom materijalnom.

Prosta simbolika bi bila – na jednoj strani ćemo gubiti, na drugoj dobijati. Možemo imati novac, ali ne možemo imati bliskost i ljubav. Možemo imati emociju, ali nećemo imati ni cvonjka u džepu. 30. aprila nas čeka prvo, djelimično pomračenje Sunca u znaku Bika, 16. maja totalno pomračenje Mjeseca u znaku Škorpije. Takođe, 25. oktobra imamo djelimično pomračenje Sunca u znaku Škorpije, a 08. novembra totalno pomračenje Mjeseca u znaku Bika.

I sad vi kažete: “Dobro, ne mračite više! A šta je sa Jupiterom u znaku Riba? Pa to je dobro, zar ne?” Jupiter će u znaku Riba biti do 10. maja, kada prelazi u Ovna i onda ponovo od 28. oktobra do 20. decembra. Sa pozitivne strane gledano, on će zaista donijeti povoljnosti, dobre prilike za uspjeh, mogućnost putovanja, a aktiviraće i sve ono što je u nama duhovno. Biće u povoljnim aspektima sa Uranom i sa Plutonom pa je i te kako moguć i profesionalni napredak, ali i materijalno „obogaćivanje“.

Sa ne baš pozitivne strane, Jupiter u Ribama može da donese uljuljkivanje u iluzije, okretanje isključivo ka duhovnoj strani, a zanemarivanje svih ostalih segmenata života, a kada bude u konjukciji sa Neptunom koji se takođe nalazi u znaku Riba, može da donese prevare, obmane, laži, lažnu sreću, velike planove, ali minorna ispunjenja istih – sve može ostati samo „u glavi“ ili na papiru, ali bez realizacije.

Da su tri Jupitera u Ribama tokom cijele 2022. godine – svejedno godina pred nama nije nimalo lagana, jednostavna. Ciklus promjena se samo nastavlja i godina pred nama neće biti izuzetak. Ono što nam donosi saznajte tako što ćete kliknuti na svoj znak (pa i podznak). Neka nam je sa srećom!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info