Ovo su kombinacije koje ćemo nositi u novembru

0

Tokom posljednjeg jesenjeg mjeseca, sigurno nas neće iznenaditi kiša i snijeg, ali ni dani okupani suncem koje karakterišu prohladna jutra i večeri. Međutim, to nas ne treba pokolebati da izgledamo moderno i privlačno. Kako biste to i uspjele, neka vam sljedećih osamnaest kombinacija budu inspiracija.

Čizme preko koljena


Tokom svake jesenje sezone, posebno tokom nešto hladnijih dana, jedan od najmodernijih i najpopularnijih modela obuće su čizme preko koljena. One su veoma udobne i moderne, a bez problema ih možete nositi u mnogobrojnim prilikama.

Što se tiče kombinovanja, fantastično se slažu da uskim pantalonama i farmericama, helankama kao i mini haljinama i suknjama. Upravo ovo zadnje stilski i jeste najbolja kombinacija sa popularnim čizmama, jer će vam pomoći da izgledate ultra ženstveno i tokom nešto nižih temperatura.

Neutralne boje


Ne volite jarke boje? Nema problema, jer sa tako mnogo neutralnih i zemljanih nijansi to uopšte više nije ni bitno. Ove nijanse su veoma tople, nenametljive i ugodne oku pa sigurno ne postoji žena koja u svom modnom arsenalu ne posjeduje bar jedan komad garderobe koji je u nekoj od sljedećih nijansi: siva, bijela, smeđa i crna.

Najbolje od svega je to što se pomenute nijanse veoma dobro međusobno slažu pa, ako ste dama kojoj jarke boje nisu među omiljenima, onda su pomenute nijanse baš za vas. I, još da dodamo: one su uvijek moderne i poželjne.

Suknja i košulja


Tako jednostavna, a opet tako odlična kombinacija, koju možete nositi gotovo u svim prilikama. Da, suknja i košulja predstavljaju vanvremensku kombinaciju koja je idealna za poslovne, ali i za sve neformalne prilike.

I, ove sezone, a samim tim i tokom novembra, možete odlučiti da to bude klasična kombinacija crne i bijele, a koja sigurno neće proći nezapaženo. U zavisnosti od vremenskih prilika vani, kombinaciji ćete dodati baloner ili kaput te gležnjerice ili klasične salonke.

Kožna jakna


Dobra stara kožna jakna komad je garderobe koji nas nikada neće iznevjeriti, jer je veoma moderna i popularna, a uvijek je u prvom planu tokom nešto svježijih dana.

Shodno tome, ona je idealna i za novembarske dane, a možete je nositi u kombinaciji sa pantalonama i košuljom, farmericama i rolkom ili haljinom i čizmama – sve u zavisnosti od prilike u kojoj želite da je nosite i trenutnih vremenskih uslova. Što se tiče boje, crna kožna jakna sada je već klasični komad garderobe pa s njom sigurno nikada nećete pogriješiti.

Moderni monohromatski stil


Ljubiteljke najpopularnije jesenje boje, ovo je kombinacija za vas! Monohromatski stil nikada nije bio privlačniji, a ovog novembra možete se odlučiti za kompletni bordo stajling, od glave do pete. Da, bordo je jedna od najpopularnijih boja sezone, veoma je privlačna i moderna, a pantalone i rolka samo su neki od komada garderobe na koje je možete uvrstiti u svoj stajling tokom novembra.

Bordo gležnjerice i francuska beretka dodatno će pridonijeti ovom modernom monohromatskom stilu, a na kraju, kako bi cjelokupni stajling izgledao što svježije i upečatljivije, dodajte kaput (ili baloner) boje kamilje dlake.

Iscijepane farmerice


Ljeto ili zima, proljeće ili jesen, farmerice su uvijek popularne. Ovo je komad garderobe koji nose žene svih generacija te postoji model baš za svaku ženu.

Ultra popularne iscijepane farmerice možete nositi i ovog novembra, doduše ne baš u svim prilikama, ali kada su u pitanju neformalne situacije, one su svakako jedan od najboljih izbora koji će vam pomoći da izgledate veoma moderno i urbano. Jedna od kombinacija u kojoj ih možete nositi jeste i ova sa kariranom košuljom i kožnom jaknom, a koju ćete dodatno utopliti pomoću šala i gležnjerica.

Karirana suknja


Tokom svake sezone, određeni trendovi su popularniji u odnosu na druge, ali je bitno napomenuti kako postoje i određeni trendovi koji su uvijek popularni tokom određene sezone. Primjera radi, tokom ljeta to su komadi garderobe koji su ukrašeni veselim prugicama, a tokom jeseni sve je u znaku kariranog dezena.

Bez obzira da li je riječ o sitnijem ili krupnijem ili o neutralnijem ili svjetlijem, karirani dezen je jesenji trend koji možete uvijek dobro iskombinovati sa jednobojnim komadima garderobe. Prekrasna suknja na kopčanje, čiji je materijal prilagođen svježijim jesenjim i novembarskim danima, samo je jedan od načina da ovaj popularni trend uvrstite u svoj stajling ove sezone.

Kardigan


Tokom hladnijih jesenjih i novembarskih dana, slojevito oblačenje je i više nego poželjno. To se može postići na više načina, primjera radi: košulja i džemper, kojima ćete dodati jaknu, uvijek je dobar izbor.

S druge strane, jednako dobro ćete postupiti ukoliko se odlučite za kombinaciju majice i kardigana, a kojima ćete dodati baloner ili kaput. Kombinaciju upotpunite pomoću popularnih iscijepanih farmerica i stileto gležnjerica, kako bi cjelokupni stajling bio što moderniji, upečatljiviji i urbaniji.

Krzno


Ovdje su mišljenja u potpunosti podijeljena: mnoge žene ga obožavaju, a mnoge apsolutno odbijaju da ga uvrste u svoj stajling. Međutim, činjenica jeste da komadi garderobe od vještačkog krzna mogu cjelokupnom stajlingu dodati notu glamura.

I, ne samo to – oni vam mogu pomoći da vam bude dovoljno toplo i ugodno tokom i najhladnijeg novembarskog dana. Jedan od načina da vještačko krzno uvrstite u svoj stajling ove sezone jeste da birate jakne i kapute koju su njime obogaćeni, a nositi ih možete u mnogobrojnim prilikama – od raznih svečanosti do posla i večernjih izlazaka.

Bordo


Ah, ta divna i stidljiva sestra vatrene crvene! Pa, možemo je i tako nazvati, zar ne? Bordo je jedna od najpopularnijih jesenjih boja, a možete je pronaći na svim komadima garderobe, a jednako je zastupljena i na raznim modelima obuće i asesoarima.

Ipak, bordo haljina sa rol kragnom jedan je od veoma ženstvenih i praktičnih komada garderobe koji možete nositi tokom novembra. U zavisnoti od dužine, možete je kombinovati sa čizmama preko koljena ili gležnjericama, a kaput boje kamilje dlake i karirani šal dodatno će doprinijeti modernom i ženstvenom stajlingu koji je idealan za hladnije novembarske dane.

Džemper i košulja


Jednostavno, a veoma praktično i fukncionalno – upravo tako se najbolje i može opisati kombinacija košulje i džempera. Ovo je posebno zgodno tokom hladnijih novembarskih dana, a kombinaciji možete dodati uske crne pantalone ili crne farmerice, čizme preko koljena i kaput i vaša moderna i topla kombinacija, za sve prilike, je spremna.

U slučaju nešto svečanijih prigoda, kombinaciji ćete umjesto pantalona dodati suknju olovka kroja i gležnjerice sa stileto štiklom ili čizme do koljena i kaput.

Za sve neobavezne prilike


Kao što već napomenusmo, iscijepane farmerice uvijek su dobar izbor u svim neobaveznim prilikama, jer su veoma moderne i popularne, a vašem stajlingu dodaju urbanu notu kao nijedan drugi komad garderobe.

Ovog novembra možete ih kombinavati i sa moto čizmicama, a koje će dodatno doprinijeti urbanom stajlingu te dodati džemper i kaput. Ispod džempera ćete sigurno obući košulju ili majicu, a bijeli šal i kapa samo će pomoći da vam bude što ugodnije i toplije.

Bijelo i sivo


Bijela je veoma svježa nijansa te ne postoji prilika u kojoj je ne možete nositi (dobro, nećete je sigurno nositi na svadbe i sahrane, ali to i nije tema ove galerije). Dakle, bijele farmerice možete nositi tokom cijele godine, jer je ono staro pravilo kako su one popularne samo tokom ljetnje sezone već odavno zastarilo i niko ga se ne pridržava.

A bijela je idealna za kombinovanje sa svim drugim bojama, a ukoliko vam je cilj da se zadržite na neutralnom spektru, onda je možete kombinovati sa sivom. Siva je nježna i nenametljiva, a u kombinaciji sa bijelom još više dolazi do izražaja.

Kožne helanke


Ovdje je negdje ista stvar kao sa krznom: helanke ili volite ili ih ne podnosite. I, to je sasvim u redu. Ukoliko ste dama koja je iz ovog prvog “tabora”, onda znate kako su one udobne i veoma jednostavne za kombinovanje te da su tokom hladnijih dana u prvom planu kožne helanke.

Takođe, vjerovatno vam je poznato i kako je ovaj model veoma praktičan i funkcionalan, jer ga možete nositi u svim prilikama, imajući u vidu da neodoljivo podsjeća na kožne pantalone. I, sigurno ćete ih kombinovati sa nešto dužim gornjim dijelom, jer je to pravilo od kojeg nikada ne bi trebalo da odustajete.

Suknja olovka kroja


Dovoljno je reći samo jedno: ovo je najelegantnija suknja na svijetu. Bez obzira na priliku i bez obzira na boju, ovo je suknja koja će uvijek biti vaš prvi izbor kada želite da izgledate veoma elegantno i “sređeno”. Kada je riječ o poslovnim prilikama, onda je crna suknja olovka kroja jedan od najučestalijih izbora, mada ni smeđa ne zaostaje nešto mnogo po popularnosti.

Ipak, ako vam je cilj da malo odudarate od ovog standarda, ali da i dalje izgledate veoma elegantno, ovog novembra birajte bijelu suknju olovka kroja. Idealna je za kombinovanje sa svim drugim bojama, sigurno će vam osvježiti stajling i pomoći vam da izgledate veoma elegantno i moderno.

Kratki kaput


Nema tu neke pretjerano velike polemike: sezona kaputa počinje u novembru. A o ovom vanvremenskom komadu garderobe mogu se napisati eseji i romani, mada mi nećemo ići tako daleko već ćemo vam dati par osnovnih savjeta.

Prvo i najvažnije, imajte na umu kako je ovo dugoročna investicija pa, prema tome, birajte pažljivo. Kaput sigurno nećete nabavljati svake sezone i to je svakako i jedan od razloga zbog kojeg su kaputi obično skuplji od drugih jesenjih i zimskih jakni. Boja, model i dužina bi trebalo da vam budu uvijek na umu (neutralne nijanse su uvijek poželjne i popularne, klasični modeli nikada ne izlaze iz mode, a dužina je stvar vaših ličnih preferencija).

Stvar broj dva: ukoliko je ikako moguće, kaput je nabolje krojiti po mjeri. Dakle, odabrati materijal i provjerenog krojača i ne ulaziti u zavrzlame sa prodavačicama po tržnim centrima. I, na kraju, imajte na umu da kaput mora biti nešto malo veći, jer će se ispod njega obično nalaziti bar tri komada garderobe.

Urbana elegancija


Zadnji jesenji mjesec nas neće iznenaditi ni sa danima okupanim suncem, a koje karakterišu hladnija jutra i večeri. Shodno tome, jedna od kombinacija koju možete nositi tokom novembra, a koja će vam pomoći da izgledate urbano i elegantno jeste kombinacija bijelih farmerica, smeđih gležnjerica (ili gležnjerica u bilo kojoj zemljanoj nijansi) i kratkog kaputa u stilu blejzera koji je u nekoj od neutralnih boja.

Na kraju, moderna bluza u nekoj od nijansi ružičaste pomoći će vam da ovaj stajling izgleda i veoma ženstveno, a marama ili šal sa životinjskim uzorkom će dodati urbani pečat zbog kojeg će vas svi primijetiti.

Mini suknja


Bez obzira na model, suknja je komad garderobe koji možete nositi u mnogobrojnim prilikama, ali i tokom svih sezona. Kada su pitanju hladniji dani i mini suknja, onda je bitno napomenuti da je potrebno birati modele koji su krojeni od nešto toplijih materijala te da je mini suknju tokom hladnijih dana najbolje kombinovati sa čizmama koje sežu preko koljena.

Kombinaciji možete dodati i džemper sa rol kragnom, a kako bi vam uvijek bilo dovoljno toplo i udobno, kaput ili duža, toplija jakna sigurno će se za to pobrinuti.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info