Od danas nosimo samo haljine: 30 jesenjih haljina za 30 dana jeseni

0

Ona je tako ženstvena i udobna da ponekad jednostavno ne poželimo da nosimo bilo šta drugo. Haljina je komad garderobe koji odgovara svim prilikama, a ako vam je cilj da je nosite i ove jesenje sezone (ne vidimo razlog zbog kojeg ne biste) inspiraciju potražite u sljedećoj galeriji.

Svakodnevna elegancija


Elegantan stajling možete postići veoma lako, posebno ukoliko se odlučite za haljinu. Naravno, bitno je obratiti pažnju na model haljine pa, shodno tome, potrebno je birati modele čija dužina seže do koljena (nećete pogriješiti ni ako se odlučite i za nešto duže modele).

S obzirom na to da je jesenja sezona, haljina dugih rukava svakako je odličan izbor, a da biste postigle elegantni stil, poželjno je da haljina ne bude dekoltirana, kada se radi o modelima koji sežu do koljena. Sa midi i maksi haljinama možete priuštiti sebi dekolte, ali imajte na umu da je ovo elegantni stil pa je potrebno da sam dekolte bude što diskretniji.

Boje jeseni


Jesenja sezona karakteristična je i po svojim prekrasnim bojama, a kada je riječ o komadima garderobe koje nosimo tokom ove sezone, onda su tu često zastupljene bež, bordo, crvena, kestenjasta i mnogobrojne varijacije smeđe boje.

Međutim, ono što možete uraditi, a da se malo izdvojite iz gomile, jeste da birate komade garderobe koji su u nešto jarkijim bojama. Jedna od njih je i boja senfa, a koja će vam sigurno osvježiti stajling. Veoma privlačna i svježa, možete je umiriti tako što ćete je kombinovati sa drugim neutralnim, a veoma popularnim, jesenjim bojama, kao što su bež, boja kamilje dlake i bordo.

Jesenja košulja haljina


Košulja haljina jedan je od veoma popularnih modela koje rado nosimo tokom ljetnje sezone, ali ona ima i svoju jesenju verziju – to je model haljine kod koje dugmad nije raspoređena cijelom dužinom već samo jednim dijelom.

Bilo da birate dužu ili kraću, što će svakako zavisiti od prilike u kojoj haljinu želite da nosite, možete dobiti veoma privlačan i moderan stajling ove jesenje seozne. Na sve to, ukoliko birate model sa kariranim uzorkom, dobijate pravo jesenje izdanje koje je idealno za sve prilike. Ako je ovo zadnje slučaj, haljinu je najbolje kombinovati sa jednobojnim komadima garderobe, uključujući i asesoare.

Privlačni smaragd


Prekrasne nijanse dragog kamenja nisu neka velika novost, kada se radi o odjeći, pa tako možete pronaći razne komade garderobe čije se boje kreću od raskošne nijanse ametista do toplog ćilibara. Međutim, tokom jesenje (ali i zimske) sezone, komadi garderobe u predivnoj nijansi smaragd zelene veoma su popularni i jako poželjni.

Ovu divnu boju možete nositi svakodnevno, veoma je prijatna oku, a jedan od načina da je u svoj stajling uvrstite ove jesenje sezone jeste i u vidu haljine. Smaragd zelena haljina sigurno će vas dovesti u prvi plan, gdje god se pojavite, a ova boja je odlična za kombinovanje sa neutralnim nijansama, bilo da se radi o svjetlijim ili tamnijim.

Neutralna privlačnost


Ukoliko ste dama koja radije bira neutralne nijanse garderobe, u odnosu na nešto živahnije i jarkije, onda sigurno znate da vam čak i one mogu pomoći da izgledate veoma privlačno. Većina neutralnih nijansi veoma je topla, a odlično se međusobno slažu. Bijela džemper haljina (ili model u bilo kojoj nijansi bijele) odličan je izbor tokom hladnijih jesenjih dana, jer će vam pomoći da se osjećate udobno u svim prilikama.

Ukoliko birate model sa većom rol kragnom, nema potrebe za dodavanjem asesoara (kao što su šal ili marama), a ako birate nešto kraći model, odličnu kombinaciju dobijate kada mu dodate čizme preko koljena. Da se zadržite na neutralnom spektru, najbolje je da to budu crne ili smeđe čizme te na kraju stajling upotpunite pomoću smeđeg kaputa.

Dašak ljeta


Ukoliko vam je ljeto omiljeno godišnje doba, onda možete uraditi i sljedeće, a kako biste zadržale dašak omiljene sezone i tokom jeseni: birajte haljinu koja je obogaćena prugama. Ovaj popularni ljetnji dezen možete nositi i tokom jesenje sezone, a haljina je samo jedan od privlačnih načina na koje to možete uraditi.

Naravno, poželjno je da haljina bude od nešto toplijih materijala, a što se tiče samih pruga, neka i one budu u ljetnje-jesenjem fazonu: kombinacijom širokih teget i sivih pruga upravo ćete to i postići. Haljini, po potrebi, možete dodati kaput i čizme ili stileto gležnjerice i baloner.

Zanimljivi dezen


Dezenirani komadi garderobe odličan su način da malo osvježite svoj stajling te da ga učinite interesantnijim. Ovo je i jedan od lakših načina na koje se možete izdvojiti iz mase, a haljna sa zanimljivim dezenom komad je garderobe koji ove jesenje sezone možete nositi gotovo u svim prilikama.

Kombinacija svijetlo plave i bordo veoma je neobična, ali i veoma privlačna te je siguran znak da će vas svi primijetiti, gdje god se pojavite. Na kraju, haljinu “umirite” tako što ćete joj dodati obuću u zemljanim nijansama (bilo da se radi o klasičnim salonkama, gležnjericama ili čizmama) i mantil ili kaput koji je u jednoj od nijansi dezena na haljini.

Plisirana haljina


Iako je ovo model haljine koji najčešće nosimo tokom proljetnje i ljetnje sezone, možete je bez problema uvrstiti i u svoj jesenji stajling, pogotovo tokom toplijih dana. Plisirana haljina je veoma praktična i funkcionalna, nevjerovatno udobna i privlačna te je možete nositi u mnogobrojnim prilikama, od posla do večernjih izlazaka i svečanih prigoda.

Ukoliko vam je cilj da to bude haljina koju ćete nositi tokom svečanih prilika, veoma dobro ćete uraditi ukoliko birate modele koji su u metalik nijansama, prvenstveno u nijansama srebra, jer ih nećete morati previše stilizovati, a privući ćete pažnju na svakom svečanom događaju.

Mala bijela haljina


Mala crna haljina sigurno jeste najelegantnija haljina na svijetu, ali ako vam je cilj da na veoma jednostavan način osvježite svoj cjelokupni stajling te da dobijete kombinaciju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, onda je jedan od apsolutno najboljih izbora mala bijela haljina.

Birajte modele dugih rukava, a što se tiče dužine, prilagođavajte je ličnim preferencijama, ali i prilikama u kojoj haljinu želite da nosite. S obzirom na to da je riječ o bijeloj haljini, bez problema je možete kombinovati sa komadima garderobe i obućom u bilo kojoj boji, a spektakularan stajling dobijate kada joj dodate čizme u nekoj od zemljanih nijansi, od smeđe preko boje čokolade do nijanse kamilje dlake.

Životinjski uzorak


Veoma popularan tokom ove jesenje sezone, životinjski uzorak nam se svako malo vraća, a komadi garderobe na kojima je zastupljen zaista su mnogobrojni. Jedan od njih je i haljina, a koju možete nositi u svečanim i neformalnim prilikama.

Ovdje je potrebno imati na umu da je ostatak kombinacije potrebno da bude jednobojan i po mogućnošću u neutralnim nijansama (crna ili teget su kao stvorene za kombinovanje sa ovom haljinom), kako bi cjelokupni stajling bio što upečatljiviji i nenametljiviji. Shodno tome, crne stileto gležnjerice i kraći crni kaput, blejzer, kožna jakna ili pak crni baloner komadi su garderobe koji će vam pomoći u tome.

Popularna boja


Crvena je jedna od najpopularnijih boja tokom jesenje sezone, veoma je moderna, a svakako je i jedna od onih boja koje će vas uvijek dovesti u centar pažnje. Možete je na tako mnogo načina uvrstiti u svoj stajling tokom ove jesenje sezone, a haljina je sigurno jedan od najženstvenijih da to postignete.

Naravno, poželjno je da to ipak bude haljina dugih rukava, a kojoj po potrebi možete dodati baloner ili čak i lagani kaput, sve u zavisnosti od vremenskih prilika vani. Na kraju, crvena je odlična i za kombinovanje sa neutralnim nijansama te ćete haljinu u ovoj boji veoma lako iskombinovati sa klasičnim salonkama, stileto gležnjericama ili čizmama boje kože.

Popularni dezen


Tokom jesenje sezone, jedan od najpopularnijih dezena je karirani uzorak pa je i to jedan od razloga zbog kojih možete birati haljinu koja je obogaćena ovim dezenom. Naravno, ovdje je bitno poštovati samo jedno pravilo – ukoliko birate haljinu sa kariranim uzorkom, potrebno je da ostatak kombinacije bude jednobojan, odnosno da nije dezeniran, kako biste najlakše postigle veoma skladan i upečatljiv stajling.

Po potrebi, haljini možete dodati kožnu jaknu neutralnih nijansi i čizme (model zavisi od samog modela haljine) koje takođe mogu biti u nekoj od neutralnih boja.

Neizostavna rol kragna


Komadi garderobe sa rol kragnom veoma su poželjni tokom nešto svježijih jesenjih dana, a to nije izuzetak ni kada su u pitanju haljine. Razni modeli haljina sa rol kragnom moderni su komadi garderobe koje možete nositi u svim prilikama, naravno u zavisnosti od same dužine haljine.

Ukoliko se radi o nešto kraćim haljinama, odličnu kombinaciju dobijate kada im dodate popularne čizme preko koljena. Ovo je kombinacija koja je idealna za prohladne jesenje dane, a po potrebi možete dodati i kaput ili baloner.

Mala crna haljina


Bila je i ostala komad garderobe koji bi svaka žena trebalo da ima, jer je veoma funkcionalna i praktična, a uvijek poželjna i moderna. Ove jesenje sezone možete se odlučiti i za slip malu crnu haljinu, a kojoj možete dodati kožnu jaknu, baloner ili kaput, u zavisnosti od toga u kojoj prilici želite da je nosite.

Za veoma moderan i upečatljiv stajling, haljini dodajte i popularne čarapa-čizmice i sigurno ćete biti u centru pažnje, gdje god se pojavite.

Najpopularnija boja


Tokom jesenje sezone u prvi plan nam dolaze i popularne jesenje boje, a to su gotovo pa uvijek crvena, smeđa, tamno zelena, siva i bordo. Upravo ova zadnja veoma je topla i jako popularna te je možete pronaći bukvalno na svim komadima garderobe, ali i na raznim modelima obuće i asesoarima.

Bordo haljina svakako će vas izbaciti u prvi plan, bilo da birate jednobojnu ili modele koji su ukrašeni zanimljivim detaljima. Stajlingu dodajte i bordo torbu, a što se tiče obuće, sigurno nećete pogriješiti sa bilo kojim modelom u neutralnim nijansama (obuću birajte u odnosu na sam model haljine).

Džemper haljina


Haljina je tako ženstven i privlačan komad garderobe i ne bi trebalo da je izbjegavate čak ni kada se temperature spuste. U tim situacijama, na scenu nam stupaju pleteni modeli haljina ili džemper haljine, a koje će vam pružiti udobnost i tokom najsvježijeg jesenjeg dana.

Džemper haljina ravnog kroja idealna je za mnogobrojne prilike, a možete je kombinovati sa gležnjericama, klasičnim salonkama ili čizmama. Po potrebi možete dodati kožnu jaknu. Kako je smeđa veoma topla i privlačna, a i jako popularna jesenja boja, džemper haljina u ovoj prekrasnoj nijansi svkako neće proći nezapaženo, a posebno kada je kombinujete sa crvenim asesoarima ili obućom.

Prava poslovna


Haljina je odličan izbor kada su u pitanju i poslovne prilike, ali ipak je potrebno obratiti pažnju na par detalja. Prije svega, ona se mora slagati sa pravilima poslovnog stila oblačenja pa, shodno tome, najbolje je birati modele koji nisu dekoltirani te čija dužina seže do koljena ili ispod.

Mala crna haljina dugih rukava može se nazvati i osnovnim komadom poslovne garderobe, a veoma lako je možete stilizovati pomoću aseosara u boji, kako bi vaš cjelokupni stajling bio što moderniji i privlačniji. Primjera radi, uvijek možete dodati predimenzionirani šal ili kaiš sa životinjskim uzorkom, a obuća u boji još je jedan od načina da crna poslovna haljina dobije svjež izgled.

Haljina i košulja


Zadržaćemo se još malo kod poslovnog stajliga te preporučiti i sljedeće: određene modele haljina možete kombinovati i sa drugim osnovnim komadima poslovne garderobe, a od kojih je klasična bijela košulja u prvom redu.

Ona će se veoma dobro uklopiti sa haljinama nešto kraćih rukava, a vašem stajlingu pomoći da izgleda profesionalno, moderno i svježe. U zavisnosti od toga da li birate dezeniranu ili jednobojnu haljinu, kombinaciji možete dodati jednobojni ili dezenirani kaput, a elegantna kožna jakna ili model od antilopa uvijek će se dobro uklopiti u ovaj stil.

Zanimljivi detalji


Čak i najobičniji komad garderobe, kada je ukrašen određenim detaljima, može izgledati veoma moderno, zanimljivo i privlačno. To je slučaj i kada je riječ o haljinama. Primjera radi, možete birati sivu haljinu, sa diskretnim V izrezom, a čiji se rukavi završavaju u obliku zvona.

Ovo je veoma interesantno te samom modelu haljine daje jednu novu modernu notu, čineći je svestranim komadom garderobe idealnim za sve prilike. Asesoari u bojama će vam pomoći da ovaj stajling izgleda što upečatljivije, bilo da se radi o torbi, marami ili pak obući u nekoj od svjetlijih i živahnijih boja.

Čisto neutralno


Neutralne boje uvijek su poželjne i ponekad ih jednostavno i ne možemo izbjeći. Najbolje od svega je to što se neutralne boje veoma dobro slažu jedna s drugom, a većinu njih možete dobro iskombinovati i sa nešto živahnijim nijansama.

Ukoliko vam je cilj da ove jesenje sezone dobijete čisto neutralnu kombinaciju, a koja je opet i veoma privlačna, to možete uraditi i na sljedeći način: crnu mini haljinu kombinujte sa crnim čizmama preko koljena te kombinaciji dodajte bež baloner ili kaput koji je kombinacija dvije neutralne boje (recimo, bordo i siva ili bordo i bež). Dobijate čisto neutralnu kombinaciju, a koja je moderna, privlačna i idealna za sve neformalne prilike.

Najnježnija boja


Veoma nježna, ugodna oku i privlačna, puder ružičasta je nijansa koju možete nositi gotovo u svim prilikama. Haljina u ovoj prekrasnoj boji svakako je jedan od modernih načina da je uvrstite u svoj stajling ove jesenje sezone. Za veoma moderan i upečatljiv stajling, birajte haljinu koja je kombinacija tila i čipke, a koju možete nositi u svim formalnim i svečanim prilikama.

Po potrebi joj možete dodati kaput u gotovo bilo kojoj boji, jer se puder ružičasta odlično slaže sa svim nijansama, a što se tiče obuće, klasične salonke u ovoj boji jedan su od najboljih izbora mada nećete pogriješiti ni sa crnim stileto gležnjericama ili čizmama.

Bijela haljina za sve prilike


Kada je riječ o bijeloj haljini, onda rijetko kada možete pogriješiti – ona će vam uvijek pomoći da osvježite svoj stajling, idealna je poput slikarskog platna, jer s ovom neutralnom nijasnom možete kombinovati sve druge boje, a u zavisnosti od modela možete je nositi u svim prilikama.

Midi bijela haljina svakako je jedan od najboljih izbora ove jesenje sezone, jer je možete nositi i na posao, a kako bi vaš stajling bio što interesantniji i upečatljiviji, možete birati i modele koji su ukrašeni dugmadima koja mogu imati praktičnu ili dekorativnu funkciju.

Sve u svemu, bijela haljina je komad garderobe kojem ove jesenje sezone nećemo odoljeti, a da upotpunite stajling, kombinujte je sa komadima garderobe koji su nešto živahnijih boja – narandžasta, žuta, puder ružičsta i ljubičasta samo su neke od njih.

Maksi haljina


Veoma popularne tokom ljetnje sezone, maksi haljine zapravo su dio odjeće koji rado nosimo tokom svih sezona pa ni jesen nije izuzetak. Naravno, imajući u vidu da je riječ o nešto svježijem godišnjem dobu, najbolje je birati modele koji imaju duge rukave. I, ovo je haljina koju možete nositi u svim prilikama, jer upravo njena dužina to omogućuje.

Ukoliko vam je potreban model za poslovne prilike, onda je idealan izbor maksi haljina sa mašnom koja se veže oko vrata, a za svečanije prigode možete birati modele koji su dekoltirani. Ipak pripazite da dekolte nije predubok, jer ne želite da izgledate kao da nemate ukusa, a maksi haljinu (u zavisnosti od samog modela – lepršava, uz tijelo, A kroj…) možete kombinovati sa klasičnim salonkama, gležnjericama i čizmama do koljena, kao i sa kožnim jaknama, balonerima ili kaputima.

Cvjetni dezen


Bez obzira na datu sezonu, ovo je uvijek popularan dezen. Da, veoma rijetke žene će odoljeti ovom prekrasnom dezenu koji je ujedno i prilično romantičan, a ove jesenje sezone možete ga uvrstiti u svoj stajling tako što ćete birati haljine na kojima je on zastupljen.

Na taj način dobićete veoma ženstven stajling (zaista, najženstveniji komad garderobe i najljepši dezen – pa kud ćete bolje?) koji sigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Ukoliko vam je cilj da i ostatak kombinacije bude u istom tonu, za to će se pobrinuti štikle ili gležnjerice koje su ukrašene cvijećem, ali onda imajte na umu da bi ostatak kombinacije trebalo da bude jednobojan – ipak ne želite da izgledate prešareno i pokvarite efekat koji ste željele da postignete, a to su ženstvenost i raskošan stil.

Najpopularniji jesenji dezen


Koliko god pokušavale da ga izbjegnemo, to je tokom jesenje sezone nemoguća misija – karirani dezen je u vrhu popularnosti svake jesenje sezone pa ćemo se povesti starom izrekom: “Ako ih ne možete pobijediti, pridružite im se”.

Dakle, ono što ćemo uraditi jeste da objeručke privhvatimo ovaj popularni dezen i da uživamo u kombinacijama čiji je on sastavni dio. Jedan od načina na koje to možete uraditi jeste da birate kariranu maksi (ili bilo koju drugu) haljinu te ćete odmah u startu biti u trendu.

I ovdje je slučaj kao i sa cvjetnim dezenom – bilo bi dobro da haljinu “umirite” tako što ćete joj dodati jednobojne komade garderobe, bilo da se radi o baloneru, kaputu ili nekoj drugoj vrsti sezonske jakne. I, ukoliko je dezen nešto tamniji, poželjno je da spoljašnji dio garderobe bude blago svjetliji.

Haljina od tvida


Pantalone, kaputi i odijela od tvida najčešći su komadi garderobe koji se izrađuju od ovog toplog materijala, ali ni haljine nisu izuzetak. One su tople i idealne za prohladne jesenje dane i večeri, a ove sezone možete birati modele ravnog kroja bez rukava. U tom slučaju, ispod haljine je potrebno dodati rolku ili košulju, kako bi vam bilo što ugodnije, a stajling bio što upečatljiviji.

Ovo je kombinacija koju možete nositi u mnogobrojnim prilikama, odlična je i za posao, a uz dodatak elegantne kožne jakne i klasičnih salonki dobijate stajling koji je odlična opcija i za neformalna druženja nakon radnog dana.

Koktel haljina


Kada su u pitanju jesenje svečanosti, onda ćemo se veoma rado odlučiti za koktel haljinu. Ona je veoma privlačna, idealna za sve formalne prilike i razne proslave, a ukoliko birate model od pliša, možete je nositi i tokom zimske sezone.

Dužina? Idealno bi bilo da seže do pola lista ili do koljena, a odlično ćete uraditi ukoliko joj dodate klasične salonke. Ukoliko je riječ o dužini do pola lista, možete priuštiti i dekolte ili otvor na leđima, sve u zavisnosti od vaših ličnih preferencija. U bilo kojem slučaju, dekolte ili otvor ne bi trebalo da budu preduboki, bez obzira na to što se radi o nešto dužoj haljini.

Midi haljina


Ovo je još jedna haljina koju možete nositi u svim prilikama, upravo zbog njene dužine. Midi haljine odavno su jedan od veoma popularnih i jako modernih modela te su primjerene gotovo svim prilikama. Ove jesenje sezone birajte modele sa rukavima, jer vam je cilj da vam uvijek bude ugodno, a midi haljina je idealna za kombinovanje sa čarapa-čizmicama, gležnjericama i čizmama čija visina seže do koljena.

Kada su u pitanju nešto svježiji jesenji dani, haljini možete dodati kaput ili strukiranu jaknu od antilopa kao i par asesoara, naravno sve u zavisnosti od samog modela haljine.

Sportski stil


Haljina i patike? Pa, zašto da ne! Ali, ipak je potrebno da malo obratite pažnju na sam izbor haljine, kako bi stajling bio moderan i privlačan. Pletena ili džemper haljina u većini slučajeva ima ravan kroj pa je ona svakako i jedan od najboljih modela koje ove jesenje sezone možete kombinovati sa patikama.

Dobićete veoma urban i moderan stajling, a kojem po potrebi možete dodati kaput ili bomber jaknu. Opušteno i privlačno, ovo je kombinacija koju možete nositi u svim neformalnim prilikama, od šetnje do kafe sa prijateljicama i šopinga.

Moderna mala crna haljina


Ona je uvijek poželjna, o njoj se tako mnogo zna, a opet nas tako često puta inspiriše i nadahnjuje. Odlična za kreiranje raznih stilova, mala crna haljina komad je garderobe koji bi svaka žena trebalo da ima. Idealna za sve prilike i sve generacije, ove jesenje sezone možete birati i nešto modernije modele, a koji su ukrašeni sa tek par bijelih linija koje formiraju kockice ili rombove.

U zavisnosti od dužine, dodajte joj crne čizme od antilopa (nećete pogriješiti ni sa izborom nekog drugoj materijala) ili stileto gležnjerice. Tokom svježijih jesenjih dana, kombinaciji dodajte i lagani kaput ili baloner, najbolje u boji kamilje dlake ili u nekoj od jarkih nijansi (naravno, pod uslovom da vam je cilj da budete u prvom planu gdje god se pojavite).

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info