3 najmodernije boje koje trebate nositi ove jeseni

0

Ona nam donosi prekrasne prirodne boje, ali i par novih koje ćemo nositi tokom ove sezone. Da, jesen je tako divno godišnje doba, a kada su u pitanju trendi boje koje su veoma moderne i popularne, sve se svodi na sljedeće tri.

Toplo


Ona je i zvanično boja godine i mogle smo je vidjeti svuda, od proljeća do ljeta, a ni jesen nije izuzetak. Žuta je topla i veoma privlačna boja te bi zaista bilo šteta da je ne uvrstite u svoj stajling tokom ove jesenje sezone.


Žuta ima više nijansi, a svima im je odlika da su veoma nježne i tople (doduše, fluoroscentno žuta sasvim je druga priča) te vam sve mogu pomoći da vaš stajling bude živopisniji i moderniji, kao i da dospijete u centar pažnje.


Kao tri osnovna komada garderobe u ovoj boji predlažemo blejzer, rolku i torbu: veoma lako i dobro ih možete iskombinovati sa mnogim drugim komadima garderobe, a posebno onima koji dolaze iz neutralnog spektra boja.

Toplije


Ako ste mislile kako je žuta topla, onda će vas ova boja apsolutno oduševiti, jer je još toplija i, konačno, dolazi nam gotovo u sam vrh popularnosti ove jesenje sezone. Smeđa je jedna od onih boja koju uvijek rado nosimo, a to nije izuzetak ni ove jeseni.


Bilo koja nijansa smeđe (a ima ih tako mnogo: tamna boja morskog pijeska, terakota, boja tamne cigle, tamni bež, hladna moka, klasična smeđa, kamel…) odlična je opcija, jer je riječ o veoma lijepim i toplim nijansama koje se veoma lako kombinuju sa drugim bojama.


Dodatni plus je i to što sigurno imate bar neki komad garderobe u nekoj od nijansi smeđe. Kao tri osnovna komada garderobe predlažemo: terakota džemper haljinu, baloner boje tamnog morskog pijeska i gležnjerice u klasičnoj smeđoj boji.

Hladno


Eh, obično to tako ide: kada se ugrijemo, moramo se jednom malo i ohladiti. Šalu na stranu, ovdje ipak pričamo o trećoj hit boji ove jesenje sezone, a to je teget.


Teget je tako jednostavna za kombinovanje i ne postoji boja s kojom se ona ne slaže odlično. Već odavno je poznato kako ona sasvim lako može da zamijeni crnu pa zbog toga i jeste jedna od onih boja koje rado i često nosimo.


Kao tri osnovna komada garderobe koje predlažemo u ovoj boji su: teget farmerice (pomoći će vam i da prikrijete male nedostatke na tijelu i vizuelno izgledate vitkije), suknja A kroja (još jedna od onih koje vam mogu pomoći da dobijete savršen balans između gornjeg i donjeg dijela tijela) i kaiš (mali detalj bez kojeg jednostavno ne možemo, bilo da obavlja svoju osnovnu funkciju ili služi da se stvori iluzija vitkije figure).

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info