Prah jači od sode bikarbone: Ubija sve bolove za 2 minuta, može izliječiti cijelo tijelo!

0

Svima nam je jako dobro poznato koliko je soda bikarbona veoma čudesna, ali znate li da postoji nešto što je još moćnije, a ipak prirodno? Vjerovali ili ne, postoji, a riječ je o mineralu koji se prirodno nalazi u našem tijelu, tačnije o njegovoj soli – magnezijum hloridu.

Kao što možda već znate, magnezijum je ključni mineral u ljudskom tijelu, koji je neophodan svim ćelijama organizma, kako bi mogle da funkcionišu.

Čak 300 hemijskih procesa u tijelu zahtijeva prisustvo magnezijuma, što znači da moramo da ga unosimo u dovoljnim količinama svakog dana. Ove količine iznose 170 mg dnevno za djecu, 280 mg dnevno za žene, 350 mg dnevno za trudnice, dojilje i muškarce.


A znate li kako magnezijum utiče na vaš organizam? Ovo su samo neke od njegovih funkcija:

  • poboljšava zdravlje kostiju
  • reguliše nivo energije
  • pospješuje apsorpciju vitamina D
  • ubrzava zacjeljivanje rana
  • ublažava upale
  • stimuliše cirkulaciju
  • snižava rizik od dijabetesa.

Ipak, iako je veoma važan, zbog nepravilne ishrane mnogi ljudi ne unose dovoljno magnezijuma. Vi počnite što prije, jer njegov nedostatak ima ozbiljne posljedice.

Osim ishrane, postoji još jedan način da unesete magnezijum u tijelo i to prečicom – kroz kožu. Ovom metodom sigurno ćete zadovoljiti preporučeni dnevni unos, a za to vam je potrebna samo prokuvana voda i magnezijum hlorid.


Doktor Norman Šeli, američki specijalista za holističku medicinu, sproveo je istraživanje, prilikom kojeg su učesnici svakog dana na kožu nanosili domaći losion od magnezijum hlorida. Poslije samo četiri sedmice, 75% učesnika imalo je veći nivo magnezijuma u tijelu!

Recept za domaći magnezijumov losion (ulje)

Potrebno vam je 50 ml prokuvane vode i 100 grama magnezijum hlorida.

Priprema i primjena: Sve što treba da uradite jeste da pomiješate vodu sa ovim moćnim prahom, ostavite da se ohladi i nanesete na kožu! Pomoću ovog losiona, možete da se oslobodite bolova u kostima i mišićima – utrljajte losion na bolno mesto i sačekajte dva do tri munuta. Bićete oduševljeni rezultatom!

Izvor: Stil

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info