Obuća: 5 najpopularnijih modela za jesenju sezonu

0

Obuća… Bez obzira koliko pari cipela i čizama imamo, uvijek nam se čini da nije dovoljno. Ponekad čak idemo u krajnost pa maštamo da imamo bar stotinu cipela. Dok taj san ne ostvarimo, ove jeseni ćemo se zadovoljiti sa sljedećih pet modela.

Bordo štikle


One su veoma elegantne i dodatno ćete upotpuniti stil ukoliko ih kombinujete sa cigaret pantalonama, uskim farmericama ili suknjom olovka kroja. Idealne su kako za formalne tako i za ležerne varijante. Pored toga, ova prekrasna boja pomoći će vam i da vaš stajling izgleda što privlačnije i modernije, bez obzira na priliku u kojoj bordo štikle nosite.

Gležnjerice sa blok petom


Jesen je gotovo pa nezamisliva bez popularnih gležnjerica, a ove jesenje sezone u prvom planu su modeli sa blok petom. Iako djeluju pomalo retro, one su jako popularne i veoma udobne, a najbolje od svega jeste što nam pružaju mnogo veću stabilnost i podršku pri hodu, u odnosu na stileto štiklu. Što se tiče izbora materijala, nećete pogriješiti ni sa antilop, a ni sa kožnim gležnjericama, mada i same znate da jesen može biti prilično varljivo vrijeme pa je, ipak, najbolje odlučiti se za kožnu varijantu.

Čarapa-čizmice


One izgledaju veoma neobično, s obzirom na to da se radi o obući, ali su tako popularne da ćemo im gotovo pa sve oprostiti. Čarapa-čizmice jedan su od najvećih modnih hitova, kada je riječ o modelima obuće, a veoma lako ih možete uvrstiti u svakodnevni stajling, bilo da ih kombinujete sa omiljenim farmericama, popularnom plisiranom suknjom ili pak pletenom haljinom.

Čizme preko koljena


Ravne ili sa potpeticama, antilop ili kožne – bitno je da su preko koljena. Možete ih kombinovati sa svim komadima garderobe – suknja, pantalone ili haljina – i izgledaćete fantastično. Već par sezona su veliki hit, a sigurno će tako ostati i u sezonama koje su ispred nas.

Životinjski dezen


A kako biste vašem stajlingu dodale i dozu glamura, za to će se pobrinuti obuća sa životinjskim dezenom. Jedan od najpopularnijih dezena ove jesenje sezone, kada je u pitanju obuća, je zmijska koža pa, shodno tome, možete pronaći (bukvalno) sve modele obuće koji su u ovom stilu. Ovdje je bitno da poštujete samo jedno pravilo, a to je da ostatak kombinacije ne bude dezeniran – eventualno možete dodati još par dezeniranih asesoara.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info