Mjesečni horoskop za OKTOBAR 2021. godine

0

Ko još voli jesen sem Vaga, Škorpija i Strijelaca,  a oni moraju da je vole, jer su u istoj rođeni? Niko, hm? A šteta, ako zanemarimo kišu i tmurno vrijeme, umije jesen biti jako lijepa: crvenim, žutim i zlatnim obojena, okupana mirisima pečenih kukuruza, kestenja i bundeva… Doduše, provlači se miris i pečenih paprika i ajvara, a ko ajvar ne voli?

Međutim, da se ovaj mjesečni horoskop ne bi pretvorio u odu jeseni, da mi vidimo kako su nam se planete rasporedile. U znaku Vage se nalaze Sunce, Mars i retrogradni Merkur. U Škorpiji je Venera, a u Jarcu retrogradni Pluton. Retrogradni Saturn i isto tako retrogradni Jupiter nalaze se u znaku Vodolije, dok je u Ribama retrogradni Neptun. U znaku Bika je retrogradni Uran, a Mjesec se u svojoj posljednjoj četvrti smjestio u znak Raka.

Pošto u oktobar ulazimo pod kvadratima retrogradnog Merkura sa Plutonom i Mjesecom i kvadratom Venere prema Jupiteru, možemo da kažemo odmah u cugu da je pred nama mjesec komplikovanih situacija i u poslovnim i u emotivnim relacijama, mjesec koji je obojen težinom u materijalnom smislu, mjesec prilično jakih pritisaka na naše već dobrano uzdrmane živce i stabilnost.

Trigon Sunca i Marsa ka Saturnu, kao i trigon Merkura ka Jupiteru, donijeće mogućnosti stabilizacije, hvatanja nekog balansa i ravnoteže, ali će donijeti i odluke koje smo u prethodnom periodu izbjegavali ili nismo bili u mogućnosti da ih sprovedemo.

06. oktobra imamo mlad Mjesec u znaku Vage. Otvaranje perioda povoljnog za suštinske promjene u poslovnim, emotivnim relacijama i dogovorima. Istog dana i Pluton u znaku Jarca kreće direktnim hodom. Jedan period unutrašnje transformacije je završen, sada idemo po rezultate.

07. oktobra Venera prelazi u znak Strijelca. Venera koja predstavlja emotivno, ali i materijalno i potrebu za uživanjem, ljepotom – kroz ovaj znak i aspekte koje bude pravila – definitivno će donijeti da počinjemo da se osjećamo energičnije, poletnije, sa više nade i želje za promjenama.

11. oktobra Saturn kreće direktnim hodom u znaku Vodolije. Još jedno rasterećenje i popuštanje pritiska na nas. Naravno, u svom direktnom hodu donijeće posljedice svega onoga što ste učinili (ili niste učinili) za vrijeme njegove retrogradnosti od proljeća ove godine.

18. oktobra i Jupiter u znaku Vodolije kreće direktnim hodom. Pozitivnije raspoloženje, elan i optimizam. Istog dana Merkur kreće direktnim hodom, ali će tokom ostatka oktobra ostati u svojoj retrogradnoj sjenci. Međutim, većinu standardnih problema, koje sa sobom donosi, sada ćemo ostaviti iza sebe.

20. oktobra imamo pun Mjesec u znaku Ovna. Standardna simbolika punog Mjeseca – tenzija, kulminacija situacija, pojačani nemiri. 23. oktobra Sunce prelazi u znak Škorpije i počinje vladavina ovog znaka. 30. oktobra i Mars prelazi u znak Škorpije donoseći prve nagovještaje vrućih i kompleksnih novembarskih dana.

Hodajte lakšeg i opuštenijeg koraka kroz oktobar. Ispod kliknite na svoj znak (pa i podznak) i saznajte šta vam zvijezde predviđaju za oktobar 2021. godine. Budite dobro, srećno!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info